Det är nog bra så

Har ni tänkt på hur försvinnande gott det är med nektariner? Swosch, säger det, sen är dom borta.. iallafall här på Steel Creek i Alaska. Idag var sista dagen på teckningskursen och nu sitter mitt fruktfat på utställning tillsammans med de andra elevernas alster. Det var ett tokroligt gäng min klass, va sägs om Radiopraterskan,  fd Alkoholisten, MaryClaire som seglar i Karibien under vinterhalvåret, underbara frisörskan Joan , pensionären Chuck, tonåringen Montana och så jag då. Den skrangliga svenskan mitt i livet.  Det var några till men jag kommer inte på några roliga namn på dem. Jag blev så betuttad av teckning att jag nog slår till på en kurs i akvarellmålning i höst. Och på torsdagskvällarna ska jag måla kroki, helt fantastiskt! Har frågat K om han skulle kunna tänka sig att ställa upp som krokimodell. Bara nångång ibland sådär. Så ja kan träna på att rita. Det kan han inte tänka sig. Har han sagt. Det är nog bra så...

Nu ska vi till Gambardella Geraldos menar jag. De har de absolut godaste pizzorna där:)




Mias bok

Måste tipsa om min nya idol, Mia Skäringer. Hon är inte bara en enastående komiker som vi sett i Mia och Klara och Solsidan, hon är dessutom fantastisk när det gäller att dela med sig av hjärta och smärta. Jag fick hennes pocket Dyngkåt och hur helig som helst i födelsedagspresent och jag sträckläste den direkt. Mia skriver köttsligt, om vardag med fem barn, sorger, blödningar och trasiga tonår, samtidigt som den otroliga lyckan av att vara och älska lyser igenom. Läs, begrunda och beundra :)




Kvällsbaderskan



Skiss från foto, Kvällsbaderskan


Ur min sketchbok

Var på muséet idag. Finns en massa uppstoppade djur där, bra om man ska bli djurtecknare. Det ska inte jag. Hittade en fin traditionell atheabaskanklänning i älgskinn..




Snabba skisser...Såg en viss likhet mellan eskimån och valrossen




Huggies

Godmorgon bloggers :)

Igår var jag med om något nytt o konstigt. K och jag var på Walmart och äntrade för första gången småbarnssektionen. Vi irrade runt som två frågetecken bland små rosa och blå sparkdräkter och nappar och letade länge och väl innan vi hittade det vi letade efter, två jättelådor med BLÖJOR.

Nej, vi ska inte ha barn. Två av Ks anställda har däremot fått små kottar.


Mail från Ks mamma

K har en underbar mamma. Min svärmor. Hon mailade till mig igår. På svenska. Fastän hon egentligen inte kan ett ord svenska. Är inte det fantastiskt så säg!! (hon har använt Googletranslator...)



Marie,
 
Because it is your birthday, kan detta vara ett år av underverk.  A year of wonders is perfect for någon så underbart som ni.  Your sötma, nåd och skönhet are only part of what makes you fantastisk.  And like gott vin, you will only get more wonderful as the years go by.  Just the other day I read that women are their most beautiful at 31.  I think you are perfect right now.  Har en mycket trevlig födelsedag!  (Hopefully the translation says what it is supposed to.)
 
Love,
S and Bob
 
P.S.  I think us girls are going to "Go out" for your birthday when you get here--without the guys.

Härlig dag

Vilken härlig födelsedag jag har haft. Tack alla ni som har gratulerat, ni är så gulliga! Efter födelsedagsfrukosten var jag på teckningskursen som vanligt och idag övade vi surrealism. Jag fick i uppgift att göra en bild av en anka och en osthyvel, slutade med att ankan spelade gitarr med osthyveln. Min flummiga sida är i sitt esse med andra ord....

Efter lunch träffade jag Ks mormor, Savannah och Silvia som bjöd på fika. Mormor G förklarade att LIVET ÄR SOM BÄST VID FYRTIO, då har man mest energi och barn som klarar si själv. Fast sen ändrade on sig och sa att efter fyrtio blir livet bara bättre och bättre för minnet blir sämre och man kommer bara ihåg det roliga! :) Med andra ord har alla vi som närmar oss trettio bara roliga år att se fram emot, lyssna på mormor G!

Nu är jag nyss hemkommen från kvällens date med K. Han tog med mig på en flodbåtskryssning/middag nedför Chena River, solen sken och det var otroligt vackert. Checka bilderna på alla McMansions längs med floden, de allra lyxigaste husen ser man inte från flodbåten..frågan är om man verkligen behöver tre garage och åtta sovrum...:) Skulle va i Amerikat då förstås..















Svenska presenter

Mina kära föräldrar vet precis vad jag saknar mest med Sverige. Svensk finkultur i form av damtidning, ett kort på vårt vackra kronprinsesspar och en pocket om att vara DYNGKÅT och HELIG på samma gång. Mer svenskt än så blir det inte. Tack kära ni. (Klänningen passade också, TROTS alla dessa hamburgare, jag är förvånad)



Födelsedagsfrukost

Det är nog inte så dumt att fylla år iallafall. Man fick visst frukost på sängen och en massa paket och gulliga kort skickade från alla möjliga hörn. Tack snälla alla ni! (Speciellt tack till K som orsakade vattenskador i köket när han försökte sig på att använda kaffebryggaren.  :)




29

år. Fattar ingenting. Vad hände? Är det nu man ska börja vara vuxen? Skaffa kids. en båt. ett 9-5  jobb. Kan jag inte få vara barn ettag till? Bara lite?!


Min nygamla passion

Jag hade glömt bort hur kul det är att teckna. Jag verkligen älskade det när jag var liten. Ekonomen i mig tänker att det är synd att det är omöjligt att försörja sig på teckningar.. här är min sko och en hög körsbär :)






Btw





Dagens visdom, gäller alla som läser den här bloggen :)
(kort från http://kreativinsikt.jetshop.se/)



Samtal från fängelset

Godmorgon sköna bloggläsare!

Den här veckan har jag ju gått på konstnärskurs och jag måste säga att det är riktigt kul att hänga ibland alla dessa kreativa människor. Jag går i skolan på förmiddagen och varje lunch har det varit uppvisningar av diverse konstnärligheter; orkestrar, operasång, hawaiidans, storytelling, jazz, irländsk folkmusik och en massa annat. Igår kväll var jag och tittade på eleverna som studerar "Cabaret", de framförde solonummer och det var riktigt intressant. Vissa hade erfarenhet av att stå på scen och sjunga sen tidigare medan andra darrade på rösten och gick upp i falsett på helt fel ställen. Det var kul :) Bäst var en ung tjej som sjöng "Maybe this time" från Cabaret, sjukt bra var hon!

Kursen jag går fortsätter nästa vecka och under helgen har jag sex teckningar att slutföra; en sko, en blomma, en frukt, ett perspektiv, en cylinder och en helt valfri. Ska sätta igång snart, kanske lägger upp något seneare.

Måste berätta om en annan konstig grej. Imorse fick K ett samtal "Call to collect" eller vad det heter, när mottagaren betalar. Rösten sa att samtalet kom från ett fängelse i Orlando, Florida. Varken K eller jag känner någon som just nu befinner sig i Florida (herregud, om det nu är så, FÖRLÅT!!!!!) och han valde att inte ta samtalet. Han resonerade som så att när man hamnat i fängelset får man ju bara ringa ett samtal och om ingen svarar borde man ju få ringa till en annan person. Han antog att personen som ringde slagit fel nummer och eftersom ingen svarade fick ett nytt försök. Nu undrar jag; HUR SKULLE NI HA GJORT? HADE NI SVARAT?  Jag var ju såklart väldigt nyfiken på vem det var som ringde, men TÄNK OM han/hon inte fick ringa något mer sen! Vet inte hur hårda de är i fängelsen här (inte hemma i Svergie heller för den delen) tror min bild kan ha varit färgad av att jag såg "Shutter Island" igår... 

Kaninkramar

Fasen vad kul det är att gå i skolan igen! :) Idag har jag använt högra hjärnhalvan och försökt lära mig att rita i rätt proportioner, svårt men riktigt kul faktiskt! Till hjälp hade jag en rosa gosekanin och en pappersmugg. Voilá!!

(jag vet, ser ut som en tolvåring har ritat, men jag måste ju visa hur kul jag hade:) )



Kram på er!!


Godmorgon!!


@ the Liquorstore

I Sverige är vi ju ganska måna om att inte sälja alkohol till minderåriga. Ibland får vi visa leg när vi vill ha Sangria trots att vi närmar oss trettistrecket. :) Av någon anledning trodde jag att man hade en liberalare syn på alkohol här i USA, men det är snarare tvärtom visade det sig idag. K och jag lånade en Pickup av en vän för att transportera vår nya soffa hem. Vi tankade och kilade in i en spritbutik för att köpa en packe öl, att ge som tack för lånet av bilen. När vi skulle betala frågade kassörskan efter leg som visar att vi är fyllda 21, på oss båda. Jag hade såklart inte mitt pass med mig och vi försökte förklara att ölen var en present. Kan tilläggas att jag snart fyller 29, är 1.80 lång och inte på några vägar påminner om ett barn.  Vi frågade tom. om det var ok att vi gick ut ur butiken och K kom tillbaka in själv.  Kassörskan vägrade och vi var tvungna att lämna butiken, utan öl. Lite snopna blev vi allt. Fast å andra sidan känns det ju skönt att kunna känna sig som 20 ibland..:)


Visar bild på soffan senare, vi gillar´n men måste pimpa den med lite fina kuddar!

Solig dag

Hej på er!
Hoppas ni har en härlig dag! Här i Alaska har det regnat och varit tradigt i flera dagar, men nu skiner solen och då blir ju allt helt plötsligt underbart. Det är konstigt det där, att solen har sån stor påverkan på humör och energinivå, så är det iallafall för mig. Känner ni igen er?? :)

Jag måste berätta lite om teckningskursen jag går! Vi försöker lära oss att "rita med högra hjärnhalvan" och det är fasiken svårare än man kan tro - trots vår lärares ord att alla minsann kan lära sig att teckna. Man måste sluta tänka logiskt och i de symboler man är van vid och bara rita det som ögat ser..faktiskt svårare än det låter. Ett sätt som vi lär oss är att vända objektet uppochned. Idag har jag ritat uppochnedvända löv och en uppochnedvänd mormor som krattar löv. Jäklar vad jag fick kämpa med den där mormor´n! Nåja, ju mer man ritar desto bättre blir man, precis som när man spelar fotboll, trumpet eller vadsomhelst egentligen.

Nu ska jag koka sylt på mina hjortron!
Kram på er!


Lägesrapport

Första dagen på teckningskursen avklarad. Har lärt mig att rita päron. Imorrn ska vi rita av ett löv. Can´t wait. Sååå spännande. Inte?? För övrigt har jag precis delat en första bucket KFC med killen K. Yummy :)



Happy Go Lucky

Jag har hittat en fantastisk film som ni bara måste se :)  Den heter HAPPY GO LUCKY och är regisserad av Mike Leigh. Den handlar om brittiska Poppy, en blek, spinkig förskolelärare runt 30, och hennes egentligen ganska vanliga liv. Det härliga med Poppy är att ur hennes synvinkel är hon världens lyckligaste. Trots att Poppy filmen igenom råkar ut för besvärligheter som stulen cykel, ryggskador från trampolinhoppning och en livsfarligt arg körskollärare har hon ett strålande genuint leende på läpparna. Hon har ju sina vänner, ett jobb hon älskar och ett hem hon trivs i. Hon ser helt enkelt inga orsaker till varför hon inte skulle vara lyckligast i världen! Poppys optimistiska livssyn förstärks av de andra karaktärerna i filmen som väljer att se glaset halvtomt och hänger upp sig på sina problem. Det är vackert att som Poppy kunna glädjas åt allt det man har istället för att hänga upp sig på besvärligheterna. En riktig FEELGOOD film. POPPY FOR PRESIDENT helt enkelt. :)




 


I vår trädgård

Godmorgon bloggen! Snart ska jag iväg på introduktion till teckningskursen jag ska gå i två veckor framöver. Det är ju konstfestival här i Fairbanks, så jag har en känsla av att hela stan kommer fyllas med konstnärer och hobbyartister. Blir skoj. Imorse roade jag mig med att fota lite i vår trädgård...




Vildhallon finns lite överallt..




Fler liljor har tittat upp, gula solstrålar




Massor med tomatblommor. Får se om det blir några tomater innan kylan kommer




Dessa penséer var bara små frön för några månader sedan


Ung kvinna söker Armadillo

Jag har lärt känna ett par här uppe som kommer från Louisiana i södern. Igår  när var vi ute och hade picnic och plockade bär berättade ena delen av paret att i Louisiana, där ÄTER man minsann Bullfrogs, alltså jättegrodor. Och så har man alligatorer som HUSDJUR i poolen. Sen berättade han också om ett annat djur som finns i Louisiana, ARMADILLON. Trots att han beskrev hur armadillon ser ut kunde jag inte förstå vad det var för nåt. Nu har jag googlat. Är dom inte helt fantastiskt söta! Vill ha en!




Lilla mysen


Flera hål

Ajaj, skar mig ordentligt när jag diskade knivar idag, BLODET bara sprutade. Hade sinnesnärvaro nog att Googla Första Hjälpen för skärsår med högerhanden, så nu sitter jag här med tryckförband och fingret högt i luften. Jag struntar i att lägga upp bilder på´t, kan tänka mig att ni är fler än jag som inte gillar blod och sånt därnt.

Hålen i taket som jag skrev om tidigare orsakades av rörmokare Robert när han var här och fixade våran dusch som läckte. Han var tvungen att såga sig igenom taket för att komma åt läckan. Bra att det inte läcker längre, men hålen är ju SÅDÄR snygga. Imorrn kommer en annan gubbe och tittar på hålen. Sicka problem alltså..

Kram på er!! :)


Kunde vart värre...




Världens största hål, Ryssland

Hidihoo Idaho!!

Vet ni vad?! Vi ska på semester!!! I augusti flyger vi till Idaho där stora delar av Ks familj bor. Jag har inte träffat hans systrar på tre år, ska bli så himla kul! Idaho ligger i nordvästra USA och gränsar till bla. Oregon och Montana. Det odlas jättestora potatisar där och Idaho är känt som Potatisstaten i USA. Största staden är Boise och härifrån kommer Boise Hawks, ett välkänt basebolllag.

Första gången jag var i USA, var för tre år sedan. Då hade K och jag varit tillsammans i ungefär åtta månader och vi flög över Atlanten för att spendera sommaren med hans familj. Min uppfattning om USA innan dess begränsades till vad jag sett och hört på tv och jag var full av både förväntan, förutfattade meningar och nervositet. Min bild vändes uppochned totalt efter den sommaren. Visst såg jag en och annan tjockis och plastikopererad läpp, men det USA jag lärde känna var ett helt annat. Jag fick ta del av en fantastiskt jordnära familj som tog med mig på spännande äventyr. Vi åkte på "horsepacking trips" med hästarna uppe i bergen, smakade riktig american barbeque, åkte på roadtrip och besökte Yellowstone Park, var barnvakt åt ett gäng små amerikaner, firade födelsedag med pinyata och åkte på rodeo. Kort sagt, ett riktigt spännande äventyr. Och nu ska vi dit och hälsa på igen! Jag längtar!! :)

Här kommer lite bilder från mitt första besök i Idaho.




Jag som barnvakt. (Ni som känner mig vet hur mycket erfarenhet jag har av barn. NOT) Spännande äventyr, här målar vi kubbpinnar




På Ks mammas ranch med underbara hästar




I bergen till fots....




Och till häst!! :)


Drömresa 1.0

Ända sedan min språkresa i ettan på gymnasiet har jag älskat att resa. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är, men jag tror att historien en plats berättar, människorna man möter, äventyren man snubblar över och maten, dofterna och musiken, är saker som gör att jag bara vill ha mer. Resandet har också gjort att jag verkligen har insett hur unikt Sverige är, vilken härlig kultur vi har och hur duktiga vi är på att hålla fast vid våra vackra traditioner. Jag fantiserar ständigt om nya platser och äventyr, så nu vill jag dela med mig av några här på bloggen.

Det första resmålet som jag drömmer om är Italien. Jag fascineras av byggnaderna, historien, språket, naturen och kanske framförallt.......maten.

Jag skulle vilja vara kär i Venezia



Källa


Ta en roadtrip och besöka vingårdar i Toscana



Källa


vandra Via Ferratta i Dolomiterna i norra Italien



Källa

beundra arkitekturen och konsten i Roma



Fontana di Trevi, Roma

och prata italienska och äta och dricka Aperitivo med lokalbor




Bäst jag börjar öva på italienskan omedelbums. Frutti Di Mare, Caglioni Maccaroni, Ciao Bellizzima!!!



Trendigt med tält?

Läste precis att Blondinbella ska ut och tälta och äta pilsnerkorv i Norrland. Där har vi en tjej som gillar att vidga sina vyer! Kanhända att det snart blir trendigt att leva vildmarksliv..välkomna hit till Alaska!


Tåflört??

Titta vad jag hittat, perfa för kanotpaddling, forsränning, dykning eller varför inte när man springer bland klipporna i Götlaborg? Vill ha! Vad tycker ni, hiss eller diss?





bilden är tagen härifrån


Man måste Unna sig...

....som min moster brukar säga. Amerikaner verkar vara störtförtjusta i glasyr eller frosting som det kallas här. Den här tårtan hade chokladglasyr på toppen, runtom och mellan lagren. Men det är helt ok med mig. K fick också en liten bit :)


Hål

Jaha..nu har vi två svarta hål i taket. Vaffå dådå??






Dagens äventyr

Till Alaska kommer turister för den vackra naturen och för alla stora djur som lever här i vildmarken. Jag förstår dem, jag hade ingen aning om hur vackert det var innan jag kom hit! Jag har aldrig vart norr om Åre, men jag tror att vegetationen påminner mycket om norra Sverige; idag har jag sett ängsull och kilometervis med hjortrontuvor. För första gången har jag också fått uppleva den totala tystnaden. Det är konstigt, när man bor i stan så tänker man ju aldrig på alla ljud runtomkring en. Tåg som passerar, folk som pratar, musik, trafik och byggnadsarbete. Idag åkte jag och K ca 1,5 timme iväg från stan till ett område som heter White Mountain. Vi klev upp på en kulle för att titta på utsikten och där var den, tystnaden. Märklig känsla, mäktigt på något vis! :)



 

Här var det tyst...







Blåbärsmorgonkick





Handplockade blåbär, grekisk yoghurt, mjölk,  proteinpulver och kanel


Här ska skapas




Den 18 juli och två veckor framåt fylls hela Fairbanks med konstnärer, musiker och dansare, personer som har satsat allt på sin kreativitet. I samband med festivalen har vi, nybörjare och amatörer, möjlighet att prova på och lära mer om hundratals konstformer! JAG har anmält mig till en tvåveckorskurs i teckning och är så sjukt GLAD att jag faktiskt har tid och möjlighet att använda min kreativitet.  Jag ÄLSKAR att rita och måla. När jag var liten var målarböcker det bästa jag visste och mitt favoritämne i skolan var alltid BILD och FORM. När jag började plugga på Universitetet var det helt plötsligt mycket annat som tog upp min tid, för att inte tala om när jag jobbade då det inte fanns tid alls. Nu har jag tid. Vilken MÖJLIGHET! Oj vad jag längtar, här ska skapas!!!  :)

Dagens skörd

Åh vilken härlig dag det är idag! Jag har vart på tur i Silvia och Ken´s knallröda Pickup truck (ALLA har en Pickup Truck häruppe, verkar nästan vara lag på det!) och vi har fiskat, plockat blåbär och doppat fötterna i älven. Nästa gång SKA jag bada, men idag domnade fötterna bort av det kalla vattnet så jag väntar nog tills vi hittar en sjö där vattnet är varmare. Bland allt blåbärsris växte också massor med HJORTRON, skogens GULD. De var inte riktigt klara ännu men nu vet jag var jag hittar dem! Mmm, varm hjortronsylt på glass...GOTT.

På vägen tillbaka stannade vi vid en källa och fyllde på en massa vattendunkar så Ken och Silvia har färskt dricksvatten. Vattnet häruppe i Alaska innehåller mycket sulfur och smakar inte speciellt gott. Ibland luktar det lite äggfis om det. Vattnet från källorna däremot smakar friskt och gott. Många hushåll har ingen egen brunn utan fraktar vatten i stora tunnor på sina Trucks. K och jag har en brunn, men vattnet renas genom salt och filter innan det når kranen. 

 

Dagens skörd



Silvia och Shelby. Shelby gillar att bada!



Mormor G beundrar utsikten



Turist som jag är var jag tvungen att ta en bild vid källan! Hatt rekommenderas vid bärplockning i 25 graders värme. Pilotbrillor också :)
 


Från Kaos till Möjligheter






Och vem f-n är det egentligen? Var det första jag tänkte när jag läste dagens peppkort.

Så här är det nämligen  (som Liza Marklund och Lotta Snickare brukar säga);

Att flytta utomlands (eller kanske också till en ny stad) vänder upp och ned på mycket i ditt liv. Helt plötsligt kan KAOS uppstå på alla plan; förutom allt det praktiska en flytt innefattar  (ett annat ämne vi inte tar upp just nu) öppnas dessutom möjligheten till andra förändringar. Jag skriver möjligheten därför att det är just en möjlighet.

När man flyttar till ett annat land, lämnar man mycket. Man lämnar tryggheten man har i vardagen som innebär att man vet exakt var man hittar mjölken inne på Ica. Man lämnar vänner och familj, relationer som man odlat och vattnat i år, kanske sedan man föddes. I mitt fall lämnade jag även ett välbetalt ekonomjobb, en härlig utsikt över Kungshöjd och vanan att cykla vart jag än skulle. Saker som för mig beskriver vem jag är.

Med alla dessa förändringar som en flytt innebär, är det lätt att tappa bort sig själv mitt i allt. Du har säkert hört talas om "the HONEYMOONPHASE"; första månaderna efter flytten är allt underbart, sedan landar man och inser att man måste skapa sig en ny grund att stå på. Innan man har hittat den grunden är det lätt att känna sig vilse och titta tillbaka på hur man hade det förut. Ord som FRUSTRATION, panik och hemlängtan är milda uttryck som beskriver känslan som uppkommer när man inser att man inte vet var någonting finns inne på Walmart, att man måste skaffa nya vänner och relationer samtidigt som man försöker hålla liv i de gamla, att man kanske måste börja från scratch i karriären och att man måste ta bilen vart man än ska. Dessa förändringar kanske inte låter särskilt svåra att tas med, men tro mig, när allting sker samtidigt är det svårt att inte tappa kontrollen.

Nu till det väsentliga här. Mitt uppe i allt detta kaos med förändringar hit och dit har du möjligheten att UTVECKLA sidor hos dig själv som du har gömt, glömt eller inte visste om. Samtidigt inser du också vad som är din kärna och vad som alltid kommer vara viktigt för dig. Det är när saker runt omkring dig förändras som du även kan upptäcka nya svar på frågor som; Vem är jag? Vad gör jag bäst? Vad vill jag? 

Ungefär där befinner jag mig nu. Idag har jag tagit reda på mina styrkor här. Vilka är dina??

(Det finns personer som är experter på att planera varje steg i sina liv i förväg. Jag tillhör alltså inte den kategorin :)) På gott och ont.


Sommar summer sommar

Sitter på terassen i solen. Svensk solhatt. Amerikansk bikini. Lyssnar på svenska Sommarprataren Amanda Jensen på P1 över datorn. Försöker samtidigt klura ut vilka som är mina egentliga styrkor i boken Strenghtsfinder 2.0 av Tom Rath. Mitt hjärta i två olika världar.. (h)



Älskade sol



Hm, är jag en Developer, en Relator? Eller är mina styrkor Harmony eller Woo?




VM 2006 såg jag varje fotbollsmatch medan jag stod i baren på Campus Sweden i Hamburg. I år sträcker sig mitt fotbollsintresse till...en patriotisk solhatt.



En plats i skuggan för en Belle med päls






Appropå.....barn

Hej halllå. Efter ett samtal idag med goa vänner kom jag att tänka på det där med barn. Jag har inte själv några kids, men måste säga att jag verkligen beundrar dem som har. Jag har aldrig reflekterat över det där med logistiken och barn, men efter vårt samtal fick jag helt plötsligt upp ögonen för hur SJUKT mycket planering och jobb det egentligen ligger bakom en vanlig dag med barn.

Något som jag (och flera med mig) uppmärksammat är att det verkar vara stor skillnad mellan Sverige och USA när det gäller barnomsorg. I Sverige är det vanligt att man hämtar och lämnar barnen på dagis (mycket logistik där...), här i USA verkar många göra valet att stanna hemma med barnen. Har fått klart för mig att det är en ekonomisk fråga; tjänar du $10 i timmen och dagis kostar $5 går det ju knappast ihop..Endel firmor erbjuder dagis som en anställningsförmån, det är något jag inte har sett i Sverige än.

Iallafall, jag har sett många exempel på POWERMAMMOR här i USA sen jag kom hit. Förra veckan kom det en tjej till ZUMBApasset med FEM(!) barn i släptåg. Jag bara gapade. Hur i H-ete får man fem ungar att sitta still och vara tysta en timme medans man själv hoppar runt och skakar rumpan?? OCH, var får man energi att överhuvudtaget GÅ OCH TRÄNA om man måste ta hand om FEM barn samtidigt?? Jag vet inte hur hon lyckades, men barnen satt tyst och stilla och ritade under hela passet och mamman skakade rumpan lika vilt som alla andra.  Idag när jag var och tränade väntade nästa powermamma i salen. Den här hade bara två barn med sig, skillnaden var att hon körde hela passet MED UNGEN PÅ RYGGEN! Jag vet inte vad jag ska säga. Ett bra sätt att köra med extra vikter? :)


Tvärnit och måndagsdopp

Idag tog vi en tripp till den varma källan i Cheena för ett dopp. På vägen dit sprang en tjej ut i vägen mitt framför vår bil (Mormor Gs man körde) och han var tvungen att tvärnita. Det kändes verkligen som om hon sprang ut framför bilen i syfte att bli påkörd så vi vände bilen och plockade upp henne. Tjejen hette Jennifer och var märkbart påverkad, förmodligen meth. Jag försökte prata med henne och hon log och svarade på mina frågor, så hon var inte helt borta men definitivt en TRAFIKFARA. När vi kom fram till källorna släppte vi av henne vid bussarna som tog henne tillbaka in till stan och förhoppningsvis till hennes hem. Börjar bli van vid att älgar kan hoppa ut framför bilen, men människor! Jag hoppas hon är okej nu..

De varma källorna var verkligen varma och jag ser fram emot att prova dem i vinter när det är snö och kallt ute, idag var det nästan för varmt! Efter lunch tog jag en promenad och hälsade på getter, hästar och ankor samt endel turister som befann sig i området. Hotellet, restaurangen och alla byggnader värms upp med hjälp av vattnet från källan och hela området Chena Hot Springs är självförsörjande vilket är lite häftigt med tanke på att det ligger två timmar från resten av civilisationen. Jag hängde på en guidad tur där vi fick kika på maskineriet, men det som imponerade mest på mig var de gigantiska tomatrankorna i växthusen. Mina tomater har fortfarande inte blommat klart så jag vart lite avis..




Cheena Hot Springs in summer


Corn Dog

En Corn Dog är alltså en stor korv, och istället för bröd är korven täckt av ett lager majsbröd/deg som friterats. Världens onyttigaste, men faktiskt ganska gott. Men det slår inte Langos....



Jag på marknad i North Pole


Happy 4th of July

I helgen har vi firat 4 juli, både i North Pole och i Fairbanks. Himla trevlig tillställning där vi firar att vi lever i ett fritt land. Det är inte så mycket fyrverkerier häruppe (är ju så ljust på kvällen) men vi har sett parader, viftat med amerikanska flaggor, käkat CORN DOGS, träffat Uncle Sam och åkt på road trip. Paraden var rolig, folk gick med sina getter, hästar, MARSVIN och körde fordon av alla det slag. Brandbilar sprutade vatten och polisen blinkade med sina blåljus och kastade godis till alla barnen längs vägen. Småstadsmys när det är som bäst! ;)






Present till Pappsen

Godmorgon och godnatt kära ni! Idag har jag ett MISSION; måste hitta present till kära PAPPA som fyller år väldigt snart. Måste skicka idag! Men vad köper man till en pappa i sina bästa år som egentligen har allt? Varje år så frågar jag och varje år så säger han att han vill ha golfbollar. Fick nyss reda på att han vann en massa bollar i lotteriet på midsommar, så nu behöver jag ER hjälp!! Kom med förslag här!!!


 

Rosa

Kände att jag behövde lite mer rosa i mitt liv....



Sådär ja, nu matchar jag det cerisa ansiktet med linnet när jag är och tränar! Fint va?! :)

MarieLs onsdag

Hur mår ni vänner? Semesterkänsla ännu? Läste ett intressant inlägg här om den härliga semesterkänslan som vi faktiskt är lite bortskämda med i Sverige. För visst är det väl så att mycket stannar upp i juli och vi har tid att återhämta oss och varva ned? Nu har ju jag en lite annorlunda situation härborta i USA eftersom jag inte jobbar utan "sitter i karantän" och väntar på mitt Greencard, men jag har inte sett en skymt av någon industrisemester här där jag befinner mig. Så min fråga är, NÄR, och hur gör amerikanerna för att återhämta sig och samla nya krafter? Är det när de är mellan jobb? På söndagar? Fast då är ju många uppe tidigt och går till kyrkan. Iallafall, jag inser att jag får passa på att njuta så mycket som möjligt av den lediga tid jag har nu, för när jag börjar jobba blir det långt mellan ledigheterna! :)

Imorse gick jag en promenad med Silvia och Gladys inne i stan. Den stora händelsen hittills denna vecka är en gigantisk lyftkran som vält tvärsöver ån och som man nu arbetar med att flytta på. Jobbigt för han som satt i lyftkransbåset, men han klarade sig tydligen. Längs vägen försökte de lära mig alla namn på BLOMMOR som vi passerade, pelargoner heter till exempel geranium. Vi passerade en ny secondhandbutik som jag var tvungen att gå in i. Så himla härligt, det var som att komma hem, eller åtminstone till Magasingatan i Göteborg! Hattar i mängder, pälsar, 20tals kängor och klassiska KORSETTER och strumpeband! Pratade länge med butiksägaren som förklarade att mycket av de hon sålde hade hon hittat lokalt och hon samarbetade också med lokala konstnärer. Går nog tillbaka till butiken redan imorrn, just nu känns det som att jag skulle kunna bosätta mig där. Silvia och Gladys var inte fullt lika fascinerade.:) Efter promenaden åkte jag och Gladys och plockade smultron längs vägen. Någon hade hittat hennes "hemliga" ställe, men vi fick ihop en hink iallafall!  


Resten av eftermiddagen spenderade jag på Barnes n Nobles där jag läste en bok av Tom Rath som heter Wellbeing. Kanske skriver lite här om den senare, hade många bra punkter. Mötte upp K för en sen lunch jag prövade en intressant smakkombination, hälleflundra fajitas. Riktigt gott faktiskt, PROVA! :) K var på INTERVJU idag och den hade gått jättebra! Han är lite ombytlig av sig min K, måste hela tiden hålla alla vägar öppna. Jobbet lät iallafall väldigt intressant, kanske mer lockande än vad han gör nu, det visar sig. Jag Nu är det dags att döva mitt CHOKLADBEROENDE med kladdkakan som jag svängde ihop igår....



RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin