Adventskort från Alaska
När jag kom hem efter jobbet på lördagkvällen var det överaskande ljust i vårt hus. K hade fixat adventsbelysning!

Storpack med...

Jo, det här med Black Friday...det var ju lite stökigt. Vissa kunder hade varit uppe hela natten i hopp om att få tag på en voucher så de fick rabatt på en LCD Tv eller Dvd spelare, utan resultat. Istället kom de svettiga fram till kassan med påsar under ögonen och en hel vagn full med........STRUMPOR! Black Friday NUMBER ONE SELLER i Fairbanks detta år var definitivt storpack med tubsockor. På god 2a plats har vi fleecefilten i kulört färg. Himla intressant det här med traditioner faktiskt..

Bloggvänner i USA, var det någon av er som gjorde några fynd? 


Black Friday

Idag är det min tur att gå upp i tidigt. Black Friday är amerikanernas svar på JULDAGSREA, med skillnaden att här hålls den en månad INNAN julafton och så går de upp i SVINOTTAN för att handla. Freddies öppnar 5 på morgonen och klockan sex ska jag stå i kassan och se pigg o fräsch ut. Jorå såatte..

Tacksamhet

THANKSGIVING är ju egentligen inte ett matmarathon från början utan en dag att ägna åt gemenskap och uppskattning och att känna tacksamhet. Jag tycker det är en vacker dag som alla kan fira oavsett religiös uppfattning

När jag tänker tillbaka på det här året inser jag att jag har otroligt mycket att vara tacksam över. Jag har familj och vänner i Sverige som stöttat mig i mitt val att flytta, trots att de kanske inte tyckte det var världens bästa idé från början. De har skickat brev och paket och sett mig både skratta och gråta över skype. Sen har vi Ks familj här i Usa som tagit emot mig med öppna armar och fått mig att känna mig välkommen, det är jag också otroligt tacksam över.

Att bo i Alaska gör också att man reflekterar över andra saker när det gäller tacksamhet. Jag är tacksam över att vårt hus nu är tätat så att vi slipper frysa. Jag är tacksam över att värmen fungerar som den ska och att vi har tillgång till varmvatten. Den senaste veckans katastrofväder med blixthalka har också fått mig att inse att det inte alltid är självklart att man kan ta sig överallt. Jag är tacksam över att både jag och K och de jag känner häruppe har klarat oss ifrån trafikolyckor under de här dagarna.

Den senaste månaden har jag fått två besked om personer som står mig nära som farit illa. En man som arbetat hårt hela sitt liv och aldrig gjort en fluga förnär förlorade sitt ena öga under ett arbetspass. Min första reaktion var ilska, men nu är jag bara så glad att han fortfarande har ETT öga att se med. En annan man, som jag känt hela mitt liv, åkte hastigt in till sjukhuset för hjärnblödning härom dagen, och jag är så oerhört tacksam att det nu inte verkar vara en allvarlig sådan.

Sist men inte minst vill jag säga TACK till alla er som läser och kommenterar här på bloggen. Ni är fantastiska och det är ni som får mig att fortsätta skriva. Min lilla familj i cyberrymden :) 

TackVoilá
När vår fina kalkon var klar packade vi in den i bilen och for till Mormor G och Marty. Sen åt vi. Herregud vad vi åt. När det var dags för paj var vi tvungna att ta en paus och spela lite kort innan vi kunde äta igen..

Mysig morgon

I vår familj är det K som är mästerkocken. Imorse gick han upp i ottan för att förbereda våran TURKEY och jag kunde ligga kvar under täcket och höra hur han stökade i köket. Nu har kalkonen legat i ugnen i fyra timmar och om två timmar är det dags att ta ut den. Jag fick frågan om hur man lagar turkey och själv har jag ju aldrig gjort det men K bjuder här på några tips;

Turkeyn måste tina i flera dagar innan, helst långsamt i kylskåp. (eller så kan man köra varianten som vi gjorde..)
Tiden i ugnen beror på kalkonens vikt och om den har STUFFING eller inte. Här är tiderna för en STUFFED TURKEY;

10-18 pounds  4 - 4 1/2 tim
18-22 pounds 4 1/2 - 5 tim
22-24 pounds 5 - 5 1/2 tim
24-30 pounds 5 1/2 - 6 tim


Ugnen ska vara 325 grader FARENHEIT vilket motsvarar 163 gader CELSIUS

Man kan såklart välja olika kryddor till sin kalkon, K började med att gnida in salt, rosmarin, tilmjan och saltat smör över hela utsidan. Här i USA finns massa olika färdiga paket med STUFFING som är en blanding av brödkrutonger i olika kryddor som man blandar med lök, lägger i vatten och sedan fyller kalkonen med. Självklart kan man göra sin egen stuffing, jag tror att i många amerikanska familjer finns recept på stuffing som går flera generationer tillbaka. Jag har observerat i kassan att många gärna använder vårlök och selleri i sina. 

Nu till det viktigaste. Kalkonen har en tendens att bli torr därför måste man se till att hela tiden "vattna den". Varje halvtimme tar K vätskan som bildats och häller över resten av kalkonen.

Nu återstår att se hur resultatet blir, men KALKONEN börjar få en härlig gyllenbrun färg och hela köket doftar av alla kryddor...

Nya planer för Thanksgiving

Vi är ju bjudna till en familj i Delta Junction för att fira Thanksgiving men idag beslutade både vi och mormor G att vi stannar i Fairbanks istället. En fyra timmar bilfärd på dåliga vägar med blixthalka känns liksom inte helt hundra. Lite tråkigt men så får det bli. Så nu har vi tagit till plan B och ska fira hos Ks mormor istället.


K fick en kalkon i present från sitt jobb och den har vi hittills haft legat utomhus i förrådet eftersom den inte får plats i frysen. Normalt tar det ungefär fyra dagar att tina en kalkon (har jag hört), thanksgiving är om en och en halv dag så nu kör vi en variant. Vår kalkon får bada helt enkelt. :)
En fundersam KENZA undrar vad MARTHA STEWART skulle säga om hon fick se det här!!Här är min inköpslista som jag ska fixa imorrn, tur man jobbar i en mataffär..

TURKEY - check
SMÖR
STUFFING
TURKEY GRAVY
BRUSSELSPROUTS
CRANBERRY SAUCE
APPELCIDER
ROOTBEER

och det här kommer vi också få njuta av hos MORMOR G och MARTY ( Marty är fd. kock och mormor G gör världens godaste pajer!!)

SWEETPOTATOs
MASHED POTATOs
BROCCOLI CASSEROLE
3 DIFFERENT HOMEMADE PIES
BREADROLLS


Värsta väglaget

I dag ringde de in mig för att jobba, tydligen är vi flera som har haft problem att ta oss iväg..jag pulsade upp till motorvägen där K plockade upp mig på sin lunch, att köra min bil uppför backen var inte att tänka på idag heller. Hann inte ta några bilder under dan men vägen här utanför och hela vår vändplan och uppfart är som en enda välpolerad hockeyrink. Pratade med granngubben som sa att han inte sett något liknande under sina 30 år i Alaska. På de ca 500 metrarna upp till motorvägen passerade jag fem (5!) bilar som kört av och fastnat i diket! De enda bilarna som verkar kunna ta sig fram just nu är servicebilarna med snökedjor runt däcken. På torsdag ska det bil kallare igen och då kommer allt som har börjat töa frysa till is igen. Om möjligt blir det ÄNNU VÄRRE väglag då. Helt sjukt! Nu har vi vart och köpt grus som vi strött på vår uppfart, får se om vi kommer iväg imorrn..Svenska kakor

Att vara insnöad blir så mycket lättare när man har ett skafferi med SVENSKA KAKOR att gotta sig med. Och så passade jag på att baka lite också..lingonkaka.
På hal is

Herregud vilket kaos det har vart idag. K kom hem på lunchen och hjälpte mig att köra hem min bil. Vi passerade bil efter bil som åkt av längs vägen och höll andan i varje uppförsbacke då bilen slirade åt sidorna. Väl hemma såg vi att även grannen fastnat med sin bil och hamnat mitt i gatan. Vi hasade iväg för att hjälpa henne skjuta bilen intill vägkanten. När jag står mitt i gatan och försöker skjuta på kommer det en stooor PickUp susande nedför backen helt utan kontroll. Jag och K bokstavligen kastade oss ut i snödrivorna på sidorna för att inte bli påkörda och jag tänkte att, nu, nu är det slut med grannen som står här mitt i vägen. Pickupen lyckades tur nog passera utan krock och vi puttade bilen intill sidan och stapplade iväg med vår omskakade granne under varsin arm.


K och jag började fundera över det där att vara strandsatt lite senare på kvällen men i vår konversation var vi strandsatta på en öde ö och inte på en alaskiansk kulle i en timmerstuga. Om jag var på ön tror jag att jag skulle överleva utan problem. Jag vet att jag är en hejare på att äta insekter, jag klarar att gå med fett hår utan att skämmas och jag har vett nog att leta på en apa som kan hämta kokosnötter. K däremot, han skulle nog ha det lite jobbigare med insekterna, tror inte hans mage klarar dem..:)

Trafikkaos i Fairbanks

Nu har jag vart JÄTTEARG i flera minuter men det börjar lägga sig. Imorse vaknade jag med tuppen och kände mig riktigt laddad. Tidig morgon och dags för UPPKÖRNING. Hade allt under kontroll, alla papper påskrivna och god tid på mig. K ringde påväg till flyget och berättade att det verkade vara "lite halt" och bad mig köra försiktigt då folk låg i 20 kilometer i timmen på motorvägen. Peanuts, tänkte jag, jag har ju haft körkort i över tio år. Jag susade uppför vår uppfart, vilket jag hade problem med förra året innan jag fick mina vinterdäck, men när jag skulle ge mig ut på Steele Creek Road tog det stopp i backen. Jag gasade, backade, gasade..och slirade. Kom absolut ingenstans. Totalt glashalt. Jag backade in på en uppfart och tänkte att jag kunde rulla nedför backen och ta en annan väg, då ringde K igen och berättade att det var totalt stopp på Chena Hotsprings Road för alla avåkningar. Dessutom hade de ställt in alla flyg. Och stängt skolorna.

Så nu står alltså min lilla pärla på någons uppfart lite längre ner i backen. Jag ringde DMV för att meddela att jag inte kunde komma och köra upp och då berättade de att allt var inställt iallafall på grund av väglaget. Nu sitter jag alltså här utan möjlighet att ta mig någonstans. Och jag som skulle handla alla julklappar idag!

(Jag är förstås JÄTTETACKSAM att  både K och jag är lever och är oskadda. Och lite bra är det ju att slippa köra upp under blixthalka. Måste bara vänja mig vid det faktum att VÄDRET kan ha så stor påverkan på hur min dag ska se ut!)

Observerat i kassan

Lite intressant är det ändå att jobba i kassan på ett amerikanskt varuhus. Jag försöker lära mig mer om alaskianernas vanor och ovanor, deras sätt, hur de tänker, och vad de har för förväntningar. Som svensk från en annan kultur är det mycket som skiljer sig.


Observation 1.

Det absolut vanligaste en alaskiansk amerikan handlar med sig hem (förutom mjölk) är ÄGG, BACON och SQUASH. Squashen kan eventuellt ha med Thanksgiving att göra, det återstår att se.


Observation 2.

I Alaska och även i övriga USA är man van vid att få sina kassar packade. Detta gör kassörskan. I Alaska är det dessutom på grund av vädret vanligt att be om "PAPER IN DOUBLE PLASTIC". Det betyder att kassörskan stoppar en pappersspåse i en plastpåse som hon stoppar i ytterligare en plastpåse. Detta tar betydligt längre tid än en standardpackning och kan därför ha oönskad effekt på kassörskans humör.


Observation 3.

Det finns ingen typisk alaskian. Alaskas befolkning är en salig blandning av folk som oftast kommer ifrån någon annanstans, även om de kanske flyttade hit för över 50 år sen. Däremot finns det några kategorier som är vanligare än andra;

1. Militären. Trevligaste kunden. Artig, snabb och inga konstigheter.

2. Hemmafrun med barn. Trevlighetsnivån beror på barnens humör. Glada barn, glad mamma. Ibland är de inte glada alls. 

3. Eco-tjejen eller killen. Har med sina egna kassar och köper allt organiskt. Bor långt utanför stan och har ibland väldigt skumma outfits. Roliga kunder!

4. Häxtanten. Inte lika vanlig men hon finns. Lite innan stängning kommer hon inrullandes. En halvtimma efter stängning är hon klar att betala. Då ska hon ha paper in double plastic, gå på toaletten, ha extra rabatt och inte mer än två konserver i varje påse. Det är då det bildas svarta moln ovanför MarieLs huvud för att hon tänker elaka tankar där tanten halkar.


Lilla julafton för en utlandssvenskKom precis hem till en nedsläckt stuga efter ett långt arbetspass i kassan. Med tysta steg tassade jag uppför trappen för att inte väcka någon och när jag tände lampan i köket väntade denna IKEA kaskad på köksbordet. Han är bra go min K. :)

Marie L RimfrostIdag var det -20 grader C och jag och Kenza var ute och joggade i kylan. Fräscht!!

Önskelista

Min älskling har åkt till SEATTLE på business denna vecka. Seattle ligger mig varmt om hjärtat av en anledning; DÄR FINNS IKEA!!! Titta noga här nu K, för här kommer en ÖNSKELISTA!!

Jag önskar mig;

Glögg
Bilar
Julmust
Saffran
Julbock
Vaniljsås
Julstjärna


    

 

 

Till FarHa Den Äran på Fars Dag Kära Pappa!

Ont, det gör ont men det går

Howdy, hur har ni det ute i bloggvärlden?
Har precis avslutat min andra dag i kassan på Freddies och det värker i tår, fötter, armar, axlar, rygg och smilband. Hur fasen orkar kassörskorna stå upp i åtta timmar och jobba och packa kassar? I don´t get it. När jag tog det här jobbet tänkte jag att det är bra att mitt första jobb i USA är något "lätt" som jag är säker på att jag klarar av. Men jag hade glömt att man måste vara supervältränad för att orka med! Fasen vad jag suktar efter ett härligt OFFICEJOBB med eget skrivbord, kaffeautomat och administrativa uppgifter. Jag fortsätter leta på mina lediga dagar. Jag har reagerat på hur Tayloristiskt det verkar vara i amerikanska företag. Det verkar självklart att man kan bli avskedad för ingenting, att man kan bli hunsad av chefen och att man ska vara supertacksam trots låg lön och kort semesterperiod. Igår, när K kom fram till min kassa efter mitt pass var slut fick jag ett telefonsamtal där man talade om för mig att man ABSOLUT inte fick prata med sin MAN medans man stod i kassan. Då fick man sparken. Det är nog den 49e saken jag hör som kan leda till att man får sluta, och fler lär jag få höra. Mina svenska ögon och öron förvånas, förundras och förfasas över hur de andra tjejerna i kassorna verkar tycka att allt är normalt och precis som det ska vara.. .

Idag var tydligen en väldigt BUSY dag, alla handlar inför THANKSGIVING som är nästa vecka och om man handlade extra mycket så fick man en FREEEEE TURKEY. K och jag är bjudna till familj i Delta Junction, ett samhälle som ligger ungefär två timmar från Fairbanks. Det ska bli mysigt, min första Thanksgiving i USA! Lovar att ta kort på all mat! K introducerade mig för Thanksgiving när vi bodde i Göteborg, men nu blir det ju mer "på riktigt". Jag har tur som är ledig den dagen, många var tvungna att jobba..

Titta vad som väntade mig när jag kom hem efter min tuffa arbetsdag, K hade lagat mat och lagt upp i HJÄRTA..mys 

After Work


In trejningNytt land, ny kultur, nya regler..klart att man behöver trejning. Men jag tycker att skylten kunde ha varit Liiite större, typ haklappssize hade vart toppen...så att det inte råder några oklarheter alltså. Igår var det förresten Peer Appreciation Day på jobbet. Jag var med i en tävling där jag skulle stapla muttrar på varandra på en papptallrik. Jag vann. Äran. Typ.

Jobb, kärlek, eller kanske både och?

Nu har det alltså börjat ta fart här på jobbfronten och jag håller på att tränas i kassan på Fred Myers. För er som inte vart här är det en stor butikskedja och en del av Kruger, mastodontjätten som äger typ alla matkedjor och fabriker i USA.

Mina första dagar har varit väldigt intressanta på många sätt. Jag tänker inte beklaga mig, jag är medveten om att jag bara kommer ha det här jobbet en kort tid, men nog är det mycket som känns konstigt. I morgon börjar jag i kassan på riktigt efter att ha tränat PLU nummer, tittat på videofilmer och lärt mig tobakslagen. Det är nog det första jobbet jag varit på där de anställda är lika misstänkta för brott och snatteri som kunderna, så jag tror det kommer kännas lite som att var med i BIG BROTHER. Utan sprit då förstås, och med ett ständigt leende på läpparna. Men, för att se det positivt, THE SKY IS THE LIMIT i Usa och härifrån kan det bara gå uppåt! Jag fortsätter att söka jobb på mina lediga dagar, idag har jag rekryterat en lokal referens i from av Ks kompis, förhoppningsvis gör det att det går lite lättare. Kan tänka mig att jag i många fall ryker bara för att det är jobbigt att ringa till Sverige annars...


Jag har kollat runt lite bland er som utlandsbloggar och det känns skönt att se att vissa av er har lyckats hitta riktigt bra jobb utomlands! Jag befinner mig ju i Alaska där arbetsmarknaden inte är den hetaste och där militären, sjukhus och universitet tillhör de större arbetsgivarna, men jag ger inte upp hoppet om ett bra jobb. Idag sökte jag ett till HR jobb som lät jättekul, så nu håller jag tummarna medans jag klickar matvaror i kassan :)Fick en utmaning av Linnéa som handlar om tidigare jobb.

Jag har jobbat sen jag var 15 och mitt första jobb var i en leksaksaffär i Västerås. Jag stod i kassan under julrushen och tyckte det var fantastiskt kul att slå in paket.

Under gymnasietiden testade jag på städjobb och en sommar var jag vårdbiträde på lassarettet. Det fick mig att inse att vårdyrket var för mindre äckelmagade människor än mig.

Efter gymnasiet jobbade jag stenhårt på Nisse´s på sommarar och under lov i flera år. Jag älskade det jobbet, förmodligen för att det aldrig var min huvudsyssla och därför blev roliga avbrott från studier att komma dit. På Nisse´s har jag gjort allt från att sortera galgar, sitta i kassan, sälja möbler, pynta julavdelningar, blåsa upp basketbollar, jaga snattare ute på parkeringen och konfronterat kunder som kastat tallrikar på mig. Som ni förstår var det inte arbetsuppgifterna i sig utan kollegorna och den härliga kulturen som gjorde att jag stormtrivdes där.

Under min studietid hade jag en hel massa andra knasiga jobb. Jag åkte till Dominikanska Republiken ettag, där jobbade jag på olika restauranger och fick även betalt för att fotas med papegojor, flytringar och kiter. Mycket tack vare min sjukt snygga bästis B. I Sverige har jag jobbat med telemarketing där jag sålde underkläder per telefon, jag har gjort marknadsundersökningar, sålt märklig spray på Stockholms gator (1 dag, sen sa jag upp mig) och jobbat på Postens Avdelning för Internationella reklamationer. Sen har jag jobbat under studentveckorna i Åre och sålt bubbel på Dippan och i baren på CampSweden under fotbollsVM. Det var skoj! 

Såhär på senare år har jag haft tre olika jobb inom Human Resources som har med min utbildning att göra. Jag började som Konsultchef på ett företag som anställer studenter men där trivdes jag aldrig. Efter det fortsatte jag som Löneadministratör och sen blev jag Personaladministratör på samma företag. Ett jobb jag trivdes med och där jag lärde mig sjukt mycket. Mitt senaste jobb innan jag flyttade var som Ekonom och Personaladministratör på ett företag i Göteborg där jag verkligen trivdes. Så sjukt härliga och drivna kollegor har jag inte träffat någon annanstans. Hade jag kunnat hade jag gärna fortsatt där, men nu vart det ju Alaska av en outgrundlig anledning. Kärleken. 

Roligaste jobbet ni haft?
Nisse´s var nog roligast. Särskilt under julrushen!
 
Sämsta jobbet?
Att göra marknadsundersökning per telefon. Det är ju bara så fruktansvärt tråkigt, och inte är det någon som blir glad när man ringer heller.

Bästa betalda?
Här vill jag ju gärna säga när jag fotades med papegojorna...men näe, det var mitt senaste jobb i Göteborg.

Sämsta betalda?
När jag sålde spary fick jag 25 kronor per såld burk. På en dag blev det hela 100 kronor. Jag upptäckte snabbt att det inte var så lukrativt alltså..fortfarande osäker på om det var lagligt :)

Jobbat längst på?
Sammantaget är det nog Nisse´s, eller Ekonomjobbet jag hade innan jag åkte hit. 

Jobb ni sökt men inte fått?
Det är ju en hel massa! Men ju fler man söker desto fler får man!Vilka är era roligaste/sämsta/knäppaste/bästa jobb???


Vintertid

Godmorgon Bloggers!
Igår var min första dag på nya jobbet och idag ska jag dit igen! Tur det är VINTERTID idag så man kunde ha lite söndagsmys ändå. Kopplade in bilen igårkväll så förhoppningsvis startar den idag. Det är ju BARA -15 grader än så länge....

Kram på er, skriver mer sen!

Novemberkvällar


Militärfruarnas mecka

Jag trotsade snuvan och åkte och skrev teoriprovet idag. Det var inte ett dugg svårt, 20 frågor och man behövde ha 16 rätt. Ett tips är att memorera alla siffror, typ hur många Points varje förseelse innebär.

Jag tror stenhårt på det där med POSITIV BELÖNING så direkt efter provet körde jag vidare till OLD NAVY, klädaffären som är militärfruarnas mecka. Eller, ja, här i Fairbanks är den det, man kan nämligen bara välja mellan den och Urban Outfitters. På något märkligt vis är jag nu helt plötsligt tre tröjor rikare och medlem i deras lilla klubb. Så kan det gå!!


Amerikanska kort

November månad är full av FÖDELSEDAGAR bland mina nära och kära! Igår var jag och storhandlade Grattishälsningar. Det är roligt det där med amerikanska kort. Rosa till flickor, blå till pojkar. Blommor till mammor och brunblåa ränder till pappor. Väldigt välkategoriserat. Nästan utan undantag. Här skulle jag kunna ha en lång utläggning om vad jag tycker om att färgkategorisera från födseln. Men jag tror det räcker såhär..
Tack för alla tips!

Tack kära ni för alla fina ord och INTERVJUTIPS! Nu har jag ju inte varit på så många intervjuer i USA än, men något som förvånat mig hittills är alltså att det har känts "mindre proffsigt" och mycket mer personligt än de intervjusituationer jag är van vid från Sverige. Många har tipsat om det där med titlar, något som jag inte alls stött på här, där alla kallar varandra vid första namn. Kanske det är företagskulturen som råder där jag vart på intervju, kanske det är delstaten Alaska som är lite mer "laidback" än genomsnittet, jag tror jag behöver gå på några till innan jag kan generalisera. Jag fick frågan om jag hade sökt jobb inom det militära och där är svaret NEJ, men företaget jag var på intervju hos arbetar med byggnation och leasing av bostäder på militärbasen. Militärerna är, till skillnad från de civila människor jag mött, väldigt korrekta och noga med titlar etc. Det är alltid artiga och svarar Yes Sir och No Mam, även om frågan gällde om de ville ha extra ost på pizzan.

Idag tror jag att jag lägger jobbsökandet åt sidan. Var på en lång joggingtur i snön med Kenza igår och jag tror både hon och jag blev förkylda efter den ansträngningen. Hon ligger däckad på sin kudde och själv snörvlar jag på som sju svåra år!

MarieL äntrar militärbas

Igår var jag på MILITÄRFÖRLÄGGNINGEN för första gången sen jag kom hit. Hela Alaska är ett viktigt militärt område och många kommer hit från "the lower 48" för utbildning innan de skickas ut på uppdrag. Det har legat något slags skimmer över hela det här området där jag tidigare varit nekad att komma in; man måste ha en personlig inbjudan av någon på basen och dessutom ett greencard om man inte är amerikansk medborgare.

Innan jag kom in på området var jag tvungen att ansöka om ett passerkort. Man fick visa registreringskort, försäkringsbevis på bilen OCH sitt Alaskianska körkort. Och det har jag ju fortfarande inte tagit än. Högröd i ansiktet med tio minuter till min jobbintervju lämnade jag över mitt svenska körkort och hoppade att det skulle funka. Efter tre samtal beslutade sig gubben för att det var OK och jag körde i 30 till intervjun. (Känn FRUSTRATIONEN, militärer överallt, jag är sen och måste ligga i 30 hela vägen)

Jobbintervjun i sig var riktigt spännande. Tre personer bombarderade mig med frågor på engelska och jag svarade på så gott jag kunde och försökte hänga med i den skämtsamma ton som de hade sinsemellan. Jag tror att jag måste ha framstått som en väldigt korrekt, strikt klädd, typisk svensk med total avsaknad av humor. Det är svårt det där med humor tycker jag. I en intervjusituation är man ju inte avslappnad från början, att sedan försöka hänga med i alla skämt och skratta på rätt ställe, det är för mig svårare än att berätta varför jag är kvalificerad för jobbet. Det sägs att man måste spendera 10 år i ett land innan man förstår sig på humorn.

Jaja, det var iallafall en kul erfarenhet och nästa gång jag går på intervju kanske jag vinner på att vara lite mer "laid back".

ÄR DET NÅGON AV ER DÄRUTE SOM VARIT MED OM NÅGOT LIKNANDE???? ALLA INTERVJUTIPS MOTTAGES TACKSAMT!!!


OMG intervju

Jäklarimig, nu börjar det ta fart. Imorrn har jag intervju för ett jobb som jag VERKLIGEN vill ha, som HR Coordinator! Nu har jag ont i magen. Vad ska jag ha på mig/tänk om de grillar mig/tänk om de inte väljer mig/tänk om...TÄNK OM JAG LANDAR DET!!!!!

Redo att trotsa kylan!

Jag har många minnen till kyla. Ks frostiga ögonfransar på ett spa i Tyskland i november när vi var nyförälskade. Förfrusna tår i spetsiga stövlar i kön till STALLARNA när jag var student i Växjö. Piskande vind och trettio minusgrader i stolsliften i Sälen, som resulterade i intressant rutnät över kinderna. Och kanske det allra tydligaste; när min guide gav mig sin jacka högst uppe på toppen av KILIMANJARO när jag skakade av köld och rädsla och var beredd att ge upp och lägga mig ner och dö.

Som bekant bjuder Alaska på det kallaste vädret som finns under vinterhalvåret. Jag tänker inte låta mig överaskas. Dessa vantar köpte jag igår. De har fleeceinnervante och är vind- och vattentåliga. Perfekta för en hundpromenad i -40minusgrader. Nu jäklar ska jag trotsa kylan!


RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin