Fanan högt i skynI år var det dags att byta ut vimpeln på landet. Den gamla hade fastnat däruppe så vi var sex personer som hjälptes åt att ta ned stången och resa den igen. Kämpigt, men kul. K och jag fick äran att hissa vimpeln. Det var ungefär samma känsla som att ta OS guld. Kan jag tänka mig.

Kalas under äppelträd


VinbärsbuskarMin farmor och farfar hade stora vinbärsbuskar i sin trädgård och traditionen att koka hemgjord vinbärsgelé har gått i arv. Nu är det pappa som står för det årliga gelékoket och vi använder gelén till allt från älgstek till kyckling. När jag var hemma passade jag och min syster på hjälpa till med vinbärsplockningen. Strålande sol, goda bär och samtal med syster - en svårslagen kombination.

Sötesyster

Satt på Chicago O`Hare och väntade på flyget när textremsan på tvn visade 93 döda i Norge. Min syster, som jag haft lyckan att umgås med i tre härliga veckor, var påväg tillbaka till sin hemort Oslo med tåg samma dag. Försökte ringa, men det gick inte fram några signaler. Skickade ett sms och bad om svar att få höra att hon var ok. Sen var vi tvungna att gå på planet. Och stänga av mobilen. Inget svar och ingen möjlighet att kontakta henne eller hennes sambo. Det blev fem långa timmar på flyget mellan Chicago och Seattle. Långa timmar av oro och ängslan. Framme i Seattle fick jag ett efterlängtat "Vi är ok" och jag kunde andas igen. Tänker på alla anhöriga till de ungdomar som befann sig på ön och som också skickat sms men som aldrig fick något svar. Mina tankar är hos dem idag.

Sommaren är kort

Sverige. Sommar. Kärlek. Glädje.

Så fort det har gått. Så många minnen att ta med. Att ta fram en kall kväll i november.

Amsterdams flygplats. Trött. Framme om två dagar. Men vilken härlig resa vi har haft!

Kram på er Familj Vänner och Bloggers! I love you Bloggar igen när jag kommer tillbaka till Alaska.

Blå blå vindar och vatten

Sisters


MälardoppMälaren, du är bra lortig, men du är en del av mig. 6 Juli och jag har badat. Det var alldeles för länge sen sist.

Framme!!!

Klockan är halv sex på morgonen i Västerås och jag och K har redan hunnit med en låång promenad och frukost på altanen. Jag tror det tar ett tag innan vi kommer in i samma tidsrytm, resten av familjen lär sova några timmar till. Idag ska vi bara ta det lugnt och andas in Sverige. Kanske ta en cykeltur "ner på stan" och kolla i lite butiker och rensa trädgården på jordgubbar och smultron. 

Det tog oss ungefär 30 timmar att åka från Fairbanks till Västerås. Vi hade åtta timmar till övers i Chicago och det är första gången i mitt liv jag tagit in på hotell några timmar mitt på dan (fick lite konstiga blickar) men jösses vad värt det var med säng och dusch.

Här kommer lite bilder från resan;Schweden - Sviden - SweeeedenVi hade såna där stolar som man kan veckla ut till en säng. Extra legroom Extra skönt.You´re my lobster......Helt klart bästa flygplansmaten jag nånsin ätit...dessertbuffé! Är det förresten nån som har recept på Macaroons med lavendel? Har aldrig smakat det tidigare och det var verkligen himmelskt gott!


OUT OF OFFICEI am out of the office, please talk to the strawberry
ja, på jobbet alltså, bloggen följer nog med till Sverige

Älgbajs på burk, någon?

Nu åker vi om tre dar. TRE DAGAR! Måste börja packa! Vad ska jag ta med mig? Var runt och letade presenter idag, men ni ska veta att i Fairbanks, där kan man räkna affärerna på fem fingrar. En säljer träskålar, en träskor, och så har vi walmart där det finns mycket plast och fred myers där man kan köpa tårtor i form av hamburgare. Ja, så alltså, KÄRA FAMILJ och VÄNNER,

Ni får ta mig som jag är, en tokstolla som flyttat till ett ställe långt upp i norr där älgbajs på burk är vad turisterna köper och de snajsiga butikerna lyser med sin frånvaro. 

PUSS på ER!


RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin