I wanna do bad things with youEn helt vanlig tisdagskväll i ett regnigt Alaska - Strawberry shortcake framför TRUE BLOOD. Riktigt NAUGHTY.
Vänta, här kommer en anständigare bild, utan fötter...Jag har lagt ner BEACH 2011, satsar på 2012 istället. Vem är med mig? 


Små grodor i Alaska

Vilken härlig midsommarfest vi fick till här uppe, trots tusentals mil från Sverige! Tror t.o.m. att amerikanerna gillade det, även om de rynkade på näsan åt den fantastiska inlagda sillen som Anna gjort alldeles själv.Stången är gjord av rallarros och gurkört, Ann visade hur man gör!


Annas trappräcke är handsnidat, dessa "knutar" är vanligt förekommande snickarglädje i de här trakterna. Växterna har Anna sått inomhus och planterat ut i dessa lådor först i maj. Här i Alaska finns det platser där tjälen aldrig går ur marken, "permafrost" heter det på engelska och det vanligaste sättet att plantera är i sådana här lådor.K skålade som vanligt i Pepsi light, glad för det är jag för det innebär ju att jag kan skåla i...Gamla hederliga Sverigeklassiker som Anna importerat och tagit fram dagen till ära!Anna framför en riktigt svensk Midsommarbuffé. Svensk ost, färskpotatis, inlagda sillar, sillsallad, skagenröra och jordgubbstårta!Fina Ann i midsommarklänning!Kendrick och Kenza bjöd på tricksJag är helt kär i den här bilden, Kenza dansade runt stången med tjejerna som är svensk-amerikanska. Vi körde både små gummor, små grodor, raketen och andra midsommardanser men det har jag ju inte bild på eftersom jag dansade med själv. Till och med K dansade sin första groddans. Han som annars hellre letar huggorm än visar sina moves. Ska se om jag kan få tag på bildbevis för er som inte tror mig...Här har ni fortsättningen på min badrumsföljetong, Annas utedass. Här snackar vi HARDCORE, inte ens ett skynke.

GLAD MIDSOMMAR kära släkt och vänner, i Sverige, i Alaska och alla andra delar av världen där NI befinner er!
Glad midsommar

Hej Härliga! Är ni uppe tidigt och dricker champagne innan midsommarstången ska resas eller ligger ni och långlatar? För ni har väl ledigt idag? Här är det kväll och jag sitter med en kall öl och väntar på min potatis. Företags picnic imorrn, svenskan tar med SCHWEDISH potatissallad. Appropå jobbet var det första gången jag blev riktigt förbannad på någon idag. Det kan jag ju inte skriva om här men jag skulle lätt vilja ta en rond i en boxningsring. Ja, ni vet känslan.

Imorrn kväll ska vi hem till Anna på Midsommarfest! Det är sjukt vad det poppar fram svenskar en efter en i den här stan! Hemma brukar jag fira midsommar i Stora Knutstena i Sörmland. Det har jag gjort sen jag var liten parvel och där dansade jag runt min första stång, åt min första pinnglass, och blev förälskad (på avstånd) för första gången. Vad har ni för midsommarminnen?

Om en vecka och tre dagar sitter vi på ett plan till Sverige. Vad ska man ta med sig? Sommarklänningar? Jag inbillar mig ju såklart att det ska vara strålande sol hela våran vistelse så att jag äntligen kan få lite snygg solbränna. Sol eller regn, det ska bli underbart att komma hem!
Hade min sista svenskalektion för terminen nu i veckan, nu tar jag sommaruppehåll!


Bikini Contest

Nej, jag deltog inte. Men igår när vi var och åt mexicanskt annonserade dom att de hade en BIKINITÄVLING på bakgården. I källaren. Bikinicontest. I källare. Bakgården. Vi var ju tvungna att kolla vad det var får nåt.

Som små nervösa tonåringar kilade vi runt hörnet och nerför en mörk källargång. Vid dörren möttes vi av en stor Dolph kopia som muttrade om ID och jag fiskade nervöst fram mitt..medlemskort för Sam´s Club. Väl insläppta möttes vi av en tjock dimma cigarettrök (här röks det fortfarande på klubbar) och en neonupplyst skabbig bar. I ett hörn spelade en grupp militärkillar beer pingpong, längs baren satt en knasig blandning av flanellgubbar, tonårskillar och tjejer som väntade på att delta i tävlingen. Första pris; RINGGIRL på den kommande ULTIMATE FIGHTING matchen på stora arenan.

Ungefär här stannade jag upp och insåg följande;

1. Mitt hår och mina kläder kommer lukta som det gjorde efter en kväll på Streeman i Västerås när jag var 18 och man fortfarande kom hem med cigaretthål i partytoppen.

2. Jag är inte 20 längre. (lite förvånad) Inte min kropp heller (lite besviken) Tiden då jag skulle ha haft en ynka chans att vinna en Bikinicontest är förbi och passerade utan att jag ens hann märka hur det gick till. (tur det inte var på min Bucket list)


Resultatet av kvällen för vår del blev följande;

K; ett visitkort från den biffigaste killen på stället som tränar Marsial Arts och tyckte K skulle komma förbi och slåss lite. Glöm inte att ta med tandinlägget, sa han. Självklart, sa K.

M; "...... självkänsla är snyggare än magrutor. Fast jag kanske skulle göra några situps ändå.."Svenska bullar är godastI veckan tog jag med en bricka SWEDISH CINNAMON BUNS till jobbet. Receptet lånade jag från Eleonor som också bakar i amerikanska ugnar. OM dom gillade dom. Särskilt förtjusta var dom i pärlsockret som K åkt ända till IKEA i Seattle för att köpa. Tror bestämt att jag får köpa med mig från Sverige.  

Nedräkningen börjar

Om TVÅ veckor åker vi till Sverige! Känns helt overkligt, så här länge har jag inte vart borta hemifrån någonsin! Vi har börjat fundera på packning lite smått och ju fler gånger jag tittar i min garderob desto mer inser jag att det gick väldigt snabbt att gå från citychic till.....friluftslantlig . Vart jag än tittar ser jag bara fleecetröjor, gympadojjor och underställ, inga små svarta och högklackade så långt jag kan se. Får se vad jag lämnade hemma hos mamma och pappa, kanske stöter på nån liten partytopp där...

Det går inte att beskriva hur mycket jag längtar! Jag längtar efter att få krama om min syster. Att få fika med mamma, lyssna på historier om pappas senaste golfstrapatser, att vakna av solen tidigt på morgonen och gå barfota ut genom daggen till jordgubbslandet. Jag längtar efter mina vänner. Tänk vad ni måste ha förändrats på ett och ett halvt år, förmodligen lika mycket som jag, om än åt helt olika håll. Jag vill höra allt, varenda detalj. Så mycket jag har missat, så lite tid.  

Den 5 Juli är vi framme. Jag räknar dagarna tills dess.

Alaska´s got talentDen här killen kommer från en liten by i Alaska som har 300 invånare. Samma by som min närmsta kollega. Han är numera byns mest framsgångsrika kändis.

HAPPY FRIDAY!

Nationaldagen

En dag som denna känner man sig lite extra svensk. Stolt och svensk. Kom precis hem från en trevlig kvällsfika på Anns veranda dit ytterligare två svenska tjejer hittat. Konstigt, på bara några timmar hann vi avverka ämnen som religion, film, amerikaner,avhandlingar, radiobröllop, barn, spermiedonatorer, mormoner, proffessorer och kastrering. Utan att känna att man "trampade nån på tårna" eller stötte sig med någon av annorlunda åsikt. Riktigt skönt att vädra allt tyckande som man går och bär på. Med några som tycker typ likadant. Tycker jag.

Ja, och vi åt rabarberpaj också. Och till det en kapsyl beska droppar. Skulle ju köra på det sen.

Sov gott Svea!


Hemma hos Ann Del 2 - på begäranHemma hos Ann får man lätta på trycket bakom det här skynket som vätter mot grannköket. Härligt med lite drag. återkommer med ytterligare rapport i December :)

Barenaked Ladies

Igår var vi på Blue Loon och kollade på Bare Naked Ladies! Så himla härligt; konsert utomhus, blaskig öl i plastmuggar, dans i sågspån och midnattssol. Just nu är jag faktiskt lite kär i Fairbanks..
Summit Trail

I helgen var det Memorial Day, dagen då Amerikanerna minns alla som ställt upp och dött i krig. Vi hade måndagen ledigt så då passade vi på att ha lite skoj! K, jag, Ann och Ks vän Eric tog en tripp till ett ställe norr om Fairbanks och vandrade uppför en Summit Trail. Vår dagstur tog ungefär sju timmar och tog oss cirka 14 Miles upp längs en bergskam. Det var riktigt svettigt och när vi gått i några timmar blev vi glatt överaskade av snön som låg kvar däruppe.Just nu är det stor risk för skogsbrand här runt ikring Fairbanks, i övriga Alaska med för den delen. Vi passerade en plats där det såg ut som att branden härjat ganska nyligen, det luktade fortfarande bränt i luften. Här i USA låter man skogsbränder brinna ut av sig själva (om det inte brinner alldeles för nära bebyggelse) vilket gör att de kan växa sig väldigt stora.Både Ann och K är ena riktiga klätterapor. Våghalsiga skulle man också kunna kalla dem. Här har ni K när han hoppar över "Helvetesgapet".Det var vår helg det, riktigt skönt med en extra dag ledigt!

VAD HAR NI HITTAT PÅ?

RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin