Halloweeeeen

Godmorgon världen, här kommer lite bilder från Halloween partajet igår!
Likmask, knappnål, eller kanske simmerska?Puppet on a string. Come play with me!Ann var läskig vampyr!Ann har allt man behöver i sin stuga - fin dekor på väggen och en sexig redneck från Montana i soffanDamrummetHeather 1988öl i plastmuggoch Ghostbusters på dansgolvet.

Himla kul kväll och riktigt mycket läskiga typer ute. Nu ska jag sova. Puss

Fairbanks in costume

Säkert 50 LADY GAGA kom till ZUMBAn i morse och shakade loss. Jag funderade en stund på om jag skulle hänga några fläskkotletter runt midjan men kom fram till att dom kanske skulle tina om jag svettades. Coolaste stassen hade min tandsköterska (!) som hade klistrat fast hundgodis i form av stekar på en lila tubklänning. Våran veterinär (!) kom i blå peruk och tighta hotpants. Själv fokuserar jag på en utstyrsel till ikväll, har handlat både peruk, fransar och fake blod. Lägger upp en bild här sen om det blir lyckat.

Kram på er och HAPPY HALLOWEEEEEN!!!


Inspiration, bitte!

Imorrn blir det partaj minsann och helst vill man ju skrämmas ordentligt. Hörrni, jag behöver förslag på utstyrsel! Jag vill INTE vara pumpa. Inspiration bitte!!!

Lyckorus

När jag vaknade i morse kändes det som julafton. Ni vet, pirr i hela kroppen och lyckorus. Måste vara all den här snön som har fallit! Igår köpte jag längdskidor och det behövs bara en centimeter snö till, sen är det jag som susar fram med toppluva på och frost på ögonfransarna. Tänk vilken lyx egentligen, 5 månader snö, kan ju åka skidor varje dag om jag vill!


Tandvärk

Jag är fullt medveten om att det var mitt eget val att dra ut de förbaskade tänderna, dessutom av anledningen att "försköna mitt yttre", så egentligen har jag ingen rätt att beklaga mig. Men nu gör jag det ändå, HELVETE vad ont det gör. Nu har jag slut på medicin och det värker i hela huvudet. Nyponsoppan hjälper, och jag vet att det är en del av läkningsprocessen men nu får det väl ändå räcka.

Sådär, tack för att ni ville lyssna. Jag vet att min lilla tandvärk egentligen inte ens är en droppe i havet av världsproblem. Tyvärr har den råkat få stort utrymme den här veckan i det som kallas Jag. Nu ska jag försöka mota bort den genom att tänka på vad jag är tacksam över istället.

Jag är tacksam över att jag förhoppningsvis tack vare den här tandvärken kommer ha ett "Million Dollar Smile" om en sisådär två år.

Mitt nya "Million Dollar Smile" kommer förhoppningsvis leda till ett fantastikst toppjobb inom en toppfirma med toppkollegor.

På mitt nya toppjobb på toppfirman kommer jag förhoppningsvis med hjälp av mitt "Million Dollar Smile" och mina toppkollegor lösa världsproblem.

Så där ja, lite tandvärk är ju egentligen inte hela världen.


Typsnitt?

Fick en kommentar från Swaussie att bloggen ser konstig ut med konstigt typsnitt. Är det fler som upplever det? När jag tittar ser den ut som den gjorde från början med enkel Arial eller vad det heter. Skriv en kommentar om ni tycker den ser konstig ut!

Tack!


Stick smärta STICK


 Nu sitter jag här, fyra visdomar fattigare. Lättad över hur snabbt det gick, men lite småsur för att det faktiskt gör ganska ont. Vad hittar man på egentligen, när gommen värker så man tror man ska gå av på mitten och man inte kan gå ut för man måste ha kylbandage runt huvudet?

Man hittar en ny hobby såklart. Eller återupptar nån gammal avdankad, nåt som man kan, men kanske trodde att man hade glömt bort. VIPS så kan hjärnan fokusera på annat än smärtan. Jag föll för STICKNING (tant trendensen fortsätter att hålla i sig). En rulle garn, två stickor och några youtube klipp var allt som behövdes. Herregud, det gör väl inget att det gör lite ont, jag sitter ju här och SKAPAR nu för bövelen!
(Som komplement rekommenderar jag även VARM NYPONSOPPA med VANILJGLASS, några avsnitt av HOLLYWOODFRUARNA samt 800 mg Ibuprofen.)


Haha, detta inlägg hamnar ju naturligt under MarieLs visdomar


Very sexy in the uppvakningsstolEftersom jag inte har bloggat på ettag bjuder jag på den här fräcka bilden från uppvakningsrummet idag. Tycker själv att jag fick till en riktigt fin anka (ankan är till Anna, Barbro och Soffi)

Idag har jag alltså vart hos farbror Doktorn och dragit ut samtliga visdomständer eftersom jag ska skaffa tandställning framöver. De sövde ned mig och själva ingreppet var klart på 20 minuter. Jag har fått smärtstillande tabletter och en ispåse att ha runt huvudet. Än gör det inte särskilt ont alls, men vi får väl se om det går att sova när bedövningen släppt helt. Har ni erfarenhet av detta? Hur länge gjorde det ont? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Som utlandssvensk är det ju omöjligt att inte jämföra med vården hemma. Jag har varit lyckligt lottad (och kanske lite feg) i livet och aldrig brutit några ben, så det här är det största ingreppet jag vart med om och således kan jämföra med. Hittills har jag bara positiva saker att säga om sjukvården i Alaska. Alla jag har haft att göra med har varit otroligt proffsiga och måna om att överträffa mina förväntningar. Inte bara själv vården utan även allt runtomkring. Amerikaner är ju lite av mästare på "smalltalk", något som verkligen är en fördel när man sitter i en stol och har slangar i näsan.

Sen var det det där med ekonomi. Sjukförsäkring. Återigen är jag lyckligt lottad och är försäkrad därför att min man har ett jobb. Hade han inte haft det hade jag varit försäkrad genom mitt jobb. Studenter kan försäkra sig genom skolan och få subventionerad sjukvård på det viset.

Problemen med amerikansk sjukvård uppstår om man står utanför arbetsmarknaden. Det finns privata sjukförsäkrningar man kan köpa men för de flesta är det inget alternativ då de är svindyra. Som låginkosttagare finns dock hjälp att få. Först och främst kan en person aldrig nekas akutvård. Sjukhuset måste behandla akutfall, även om personen inte har sjukförsäkrning. I slutändan är det sedan sjukhuset som får stå för kostnaden om patienten inte har råd. För låginkosttagare finns dessutom särskilda benefits att ansöka om, tex. gratis sjukvård för barnen etc.

Mitt råd till alla som planerar flytt till USA är ändå att ha en reseförskring de första månaderna. De fakta jag har kan vara specifikt för Alaska, dessutom måste man ha fått sitt Social Security kort innan man kan ansöka om benefits för låginkosttagare.


Nu ska jag fortsätta surpla på min IsFrappe, ikväll blir det svensk nyponsoppa på menyn!

Kramar

RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin