Fjärde gången gillt?

Jag ska erkänna en sak. När jag körde upp för ganska exakt tio år sedan tog det mig TRE gånger att bli godkänd. Teorin klarade jag plättlätt men av någon anledning råkade jag ut för grejer under själva körningarna. Första gången var jag JÄTTENERVÖS. Tanten bredvid sa inte ett knyst så jag babblade på och fokuserade nog lite väl mycket på snacket istället för på vägen. Ja och så var det en ekorre inblandad också. Andra gången glömde jag mitt ID kort hemma och jag ringde mamma som VRÅLKÖRDE i 180 hem för att hämta och lämna kortet till mig. När hon väl kom fram hade uppkörningsgubben gått på lunch. Tredje gången klarade jag det. MEN...

Nu är det dags igen! Trodde jag skulle slippa uppkörningsmomentet eftersom jag har ett europeiskt körkort men den gubben gick inte. Både teori och uppkörning krävs för att jag ska få ett Alaskianskt körkort. Kan inte svara på hur det är i andra stater men det kan nog vara liknande regler där. Tjena. Bara att börja plugga teori nu då..och hoppas på att jag får en uppkörningsledare som inte bryr sig så mycket om detaljer..



 

Stället där man ansöker om körkort heter alltså Department of administration division of motor vehicles, DMV, för er som eventuellt också behöver köra upp här i amerikat.

Kommentarer
Postat av: Jelly

Japp, samma i New York också...men det är tydligen lite lättare att bli godkänd :) I Sverige blir man ju underkänd om man råkar andas fel :)

2010-10-12 @ 19:39:59
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Marie

Jelly; Välkommen hit! skönt att höra att det var lättare i NY. Då måste det ju vara görenkelt är där det är mycket mindre trafik!

2010-10-12 @ 20:58:12
Postat av: Eleonor

Lycka till =) Jag måste också ta körkort igen och i Georgia är det tydlgen superlätt..

2010-10-13 @ 16:43:06
URL: http://eleonorsamerica.blogg.se/
Postat av: Min plats i solen

Det kommer att gå jättebra Marie! :) Lycka till! Jag håller tummarna.



Sköt om dig!



Kram Lotta

2010-10-13 @ 17:30:28
URL: http://minplatsisolen.blogspot.com
Postat av: Linnéa

Det kommer gå HUR BRA SOM HELST! Ingen oro och stress, i GA var det som ett skämt! Bilder på stop skyltar och sen fick man svara vad skylten betydde..



här skrev jag om hur det var för mig: http://skruttplutt.wordpress.com/2010/06/16/345/



Lycka till!

2010-10-13 @ 19:36:10
URL: http://skruttplutt.wordpress.com
Postat av: Anna - Gravid i USA

Här i Delaware var det hur lätt som helst, uppkörningen iallafall, skriv testet (på dator) gjorde jag 3 gånger. Jag skyller på språket :).. Det kommer du nog klara galant!

2010-10-13 @ 22:07:18
URL: http://indelaware.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin