Hasta Luego



Nu är det natti natti för i morrn tar vi sportbilen och krusar ner till Miami. Där väntar en sån här båt som ska ta oss vidare till Key West och Mexico. Rapporterar från båten om det finns nät, men kanhända är det så skoj där att det dröjer lite. Hasta Luego!!


Universal Studios day and night

Nu relaxar vi på vårt gulliga B&B efter två dagar av skoj på Universal Studios. Herregud, amerikaner kan det där med entertainment! Vet inte vad som var roligast, 3D film/bergodalbana med The Simpsons, skyltar där det står att man inte kan åka om man har "certain bodydimensions", stuntshowen med eldexplosioner, eller Mardi Gras karnevalen. Helt klart den coolaste nöjespark jag någonsin har vart på!



haha, på endel berodalbanor fanns speciella säten för tjockisarna!



Vi sköt aliens och blev MIBs. Fast sen blev vi flashade förstås!



The Simpsons 3Dbana var nog min favvo! Man åkte fast ändå inte, det var filmen som rörde sig. Hade specialeffekter så det pyste vatten när de nös på filmen så det kändes som man fick det på sig. Nice!



Så här fin var jag när vi hälsade på hos Shrek



Poliser med stora motorcyklar ledde Mardi Gras Paraden



Massor med plymer och glitter






De kastade pärlhalsband från vagnarna



K fångade många halsband till mig!!









Le Grand Finale!
Mamma, krokodilerna är Stooora i Florida!



Pärlan






Its official

Nu är det officiellt, K har stängt av jobbdatorn, slängt på sig ett par shorts och är numera glad semesterfirare.Det är han väl värd efter 8 månaders arbete dygnet runt. Amerikaner jobbar mycket och har i genomsnitt 2-3 veckors semester per år. Vi har det bra i Sverige. Jippie, min lekkamrat!! Nu börjar semestern på riktigt!



K imorse påväg till föreläsning.



Ledig



Sommarlunch mmmm



Detta är förebilden, kommer en efterbild efter kryssningen. Förhoppningsvis med solbränna på...:)


På rundtur

Eftersom vi inte kommer hinna med att gå på ALLA nöjesparkerna åkte jag till Disneyworld idag för att kika runt lite utanför. Det är ett helt gigantiskt område med djurpark, sagoland, vattenland, massor med hotell...jag hittade till shopping och restauranggatan där jag struttade omkring och njöt av solen och lekte Ariel. Passade på att knäppa lite kort :)






Inne i affärerna kunde man köpa allt! Fanns tom. en "Beautysalong" för barn där småtjejerna kunde få prinsessfrisyrer.



Här var det läskigt att gå in!



Möttes av ormen Kaaaa, hjälp!!



Djur överallt som kikade







Mary Poppins luftballong var gigantisk










En alldeles äkta George Clooney doktorrock från E.R...dräggel




Marilyn Monroes privata hanskar och väska!!



Marie Leanders solglasögon..fattas bara en bränna.


PAAARTYY!

Igår kväll var vi på Poolparty på Hotellet där Ks konferens höll till. Det var skithäftigt, man kom in på röda mattan och det stod massor med "Groupies" och fotografer längs sidorna och skrek och tog kort, man kände sig som en riktig Hollywoodstjärna! Vi avslutade kvällen med en promenad runt hotellets "Nature Walk" där det enligt skylten fanns både alligatorer, ormar och annat kryp. SCARY!



Hotell Shingle Creek


Gigantisk rostbiff



Minicheeseburgare, jätteräkor och krabbpaj, mums!














Nya tatueringar. Inte henna...


Shoppingdax

Idag har jag gjort värsta kapet! 5 märkesskjortor för en tusenlapp. Hade kostat femdubbelt hemma i Sverige. K är rolig, det fick absolut inte vara något rosa på skjortorna, det är ju tjejigt! Därav går alla i blått.



Dagens outfit
Jacka - Gina Trigot
Shorts - H&M



Skjortor - Ralph Lauren, Michael Kors



Vem i min familj skulle passa bäst i dessa? Rätt svar, Tessa förstås. Världens bästa, dansande, Michael Jackson älskande lillasyrra! Finns på Forever 21, köpte dem inte men kan beställa om nån vill ha. Grymt Coola!


Min Mami



Världens finaste mamma en härlig dag i februari. Idag är hon lite
krasslig. Hoppas du kryar på dig fort mami!
Puss


Poolparty hägrar

Shillar på hotellrummet och försöker komma på vad jag ska ha på mig. Snart dags för Poolparty med Battle of the Bands tema på Shingle Creek Resort!

Neonlampa som ser ut som en elgitarr!


Beachlove




Aaagh

Kollade runt efter indiska restauranger igår och hittade en på restauranggatan vars hemsida såg fin ut och där det stod att de hade #1 cuisine. När vi kom dit var dörren låst och vi fick knacka på rutan för att komma in. Efter att vi satt oss och beställt reflekterade vi över att;

1. Kyparen luktade svett (Hälsorisk 1)
2. Det var smutsigt överallt! (Hälsorisk 2)
3. Barn vid bordet bredvid hostade rakt ut (Hälsorisk 3)

Kort sagt, stället var riktigt äckligt! Maten var inte alls vad de utlovade på hemsidan och alldeles för dyr. Efter maten gick jag på toaletten som låg alldeles bredvid köket. Köket hade ingen dörr (Hälsorisk 4) kikade in och det låg en smutsig trasa på bänken bredvid grönsakerna och frysen var rostig (Hälsorisk 5). Toaletten var allt annat än trevlig.

När vi sedan skulle betala hade de redan tagit med dricks 10% på notan, något som man i vanliga fall får bestämma själv om man vill ge eller inte.

Jag blev sååå FÖRBANNAD!!!! Hade sett fram emot en romantisk middag med god mat och stämning, men det här stället förstörde hela kvällen!

Idag ska jag läsa Reviews och uttalanden NOGA innan jag bokar något! Om vi överlever vill säga


Redo för CaribbeanCruise

Vet ni vad? Vi ska på kryssning i Karibien!! Helt sjukt, blev klart igår! Vi hoppar på en båt i Miami som tar oss via Key West till Mexico och sen tillbaka mellan öarna. All inclusive! Och det bästa av allt; det är BILLIGARE att åka på kryssning i 4 dagar än att bo på hotell eller inn i Miami under Spring Break. Vi åker den 22 mars och blir borta i 4 dagar. Som tur var hittade jag en bikini på outleten idag. För det är väl det man har på sig på kryssning, eller??



Bikini, Polo Ass. T shirt, Tommy Hilfiger


Dagens outfit :)

Orlando kryllar av Outlets och idag tar jag på mig mina fotriktiga converse och laddar med en Powerbar. Här ska göras fynd! Dagens outfit; Blus SAND, jeans Lindex, väska Banana Republic.





En vanlig dag i Orlando

Skjutsade K till konferensen tidigt imorse (hålls på ett PALATS till hotell, hoppas att jag kan följa med en dag så jag kan visa bilder) Sen körde jag världsvant (har fått kläm på det där med storstadskörning nu) vidare till Florida Mall, ett shoppingcenter med 260 butiker. På kvällen var vi på  Café TuTuTango där det serverades läckerheter i tapasform och där det var konst till salu och konstnärer in action i restaurangen.

 






Holce Mamama, eller High Maintanance, eller Her Majesty
Det var som att komma hem, H&M i mitt :love:



Style Boyfriend, supersköna shorts!



Jeans, jeans, jeans är trendigt i vår



Smink på kakfat, smaskigt inbjudande!!



Världens största M&M butik. K fick leka fågel, fisk eller mittemellan när han kom hem från
konferensen och hittade en påse med sitt favoritgodis!




Hittade en cool flaska med Bodyspray och läppglans med mintsmak
på Victorias Secret.



Innehållet i den här påsen är...hemligt förstås.











Sommarvärme!

Yes! Vi är i Florida och det är 25 grader och sol. Kan inte fatta att i förrgår vandrade jag omkring bland isskulpturer och höll på att förfrysa tårna (bilder kommer senare) och idag har jag legat i en solstol och tittat upp på en klarblå himmel. High life. K är här på konferens i en vecka, själv ska jag ägna dagarna åt sol, bad, shopping och att planera nästa vecka då vi båda har tagit semester. 

Vi befinner oss just nu i Orlando som är amerikanarnas nöjesparadis. Här finns Disneyworld, en hel radda nöjesparker, gigantiska palats till hotell, finfina golfbanor och massor med outlets och "shoppingmalls". Det verkar vara stan där ingenting är omöjligt! Det bor ca. 2 miljoner människor här vilket märktes när jag skulle ta våran lilla hyrbil och köra till Walmart för att handla. Trots GPSen körde jag fel och hamnade på motorvägen där det fanns FEM(5!) körfält. Då var man inte så kaxig..;) Så här bor vi första veckan, känns lite...Maria Montazami.







Florida here we come!



Vi har landat i Orlando.


Sam & Belle

Våra katter har äntligen fått sina namn! Sam(antha) är eldigt orange och Belle har världens största kattögon. Mysungar!



Sam har hittat mina nya converse (som kostade en tredjedel av
priset hemma)



Belle som i Beautiful



Dagens visdom

“When obstacles arise, you change your direction to reach your goal, you do not change your decision to get there.”

Saker man blir glad av

Vad gör man då när man har en skitdag?
Finns ju massor av saker egentligen som man blir glad av.
 Detta gör mig glad;

1. K

 Jag blir glad när han är i närheten helt enkelt




2. Tjejer med driv och fokus på att ha roligt

Kolla in premiäravsnittet av Bella & Tyra Show !http://nyheter24.se/bella-tyra-show




3. Bananer

De är goda, nyttiga OCH höjer halten av lyckohormon i kroppen




4. Plantera

Jag blir lycklig av att plantera. Att gräva med fingrarna i jord, känna doften och hoppas på att något fint och spännande tittar fram.




5. Sam & Belle

Mina älsklingar som fullkomligt sprudlar av energi! Det går inte att vara sur en längre stund när de här i närheten. Det går helt enkelt inte för då välter de något. Eller äter upp något. Visst är de söta?





En skitdag

Idag snöar det. Det är kallt. Och så är jag arg. Jag är förbannad för kanotfirman i Florida jag trodde jag hade definitivbokat visade sig inte ha några lediga guider. Dessutom var jag tvungen att pröjsa 50 dollar för att kunna avboka boendet före och efter turen. Igår satt jag hela dagen och letade för att hitta detta och nu måste jag börja om igen. Det som är mest tråkigt är att jag har så svårt att ta motgångar. En sån simpel grej som en avbokning har förstört hela min dag. Varför är det så? Varför måste jag lägga känslor i allting jag gör och inte gör? Det är ju inte hela världen, jag har ju inte blivit av med en arm direkt.

Jaja, kanske inte var meningen att vi skulle få se några krokodiler. Nu blir iallafall mamma glad.


Bellpepper Fabulous

Nu på lördag reser vi bort och ska va borta i två veckor, därför kändes det som en bra idé att använda upp de rester som fanns i kylen igår. Jag hittade ett stort gäng paprikor, köttfärssås från i söndags, färska champinjoner och andra grönsaker. Dessa ingredienser resulterade i ugnsbakade Bellpepper Fabulous!

Du behöver

3 paprikor, urkärnade
2 portioner kokt ris
köttfärssås (min innehöll tomat, oliver, oregano och basilika)
majs på burk
hackad vitlök

Tillbehör
ett gäng skivade champinjoner
sallad av valfri sort

Så hör gör du;

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär av locket och förväll paprikorna i ca 10 minuter.
Blanda ris, köttfärssås och majs
Fyll paprikorna och sätt på locket
Baka i ugnen i 45 minuter

Fräs champinjonerna i smör och vitlök, salta o peppra

Servera med sallad

Voila!






Måndagsmiddag

Ikväll svängde jag ihop en Caesarsallad som inte blev så tokig. Enligt legenden skapades rätten första gången av Caesar Cardini på USAs nationaldag på en restaurang i Mexico, efter en hektisk dag med mycket gäster. Maten höll på att ta slut i köket, så han fick hitta på ett nytt recept utifrån de råvaror han hade kvar, samt i all hast slänga ihop salladen vid bordet framför de väntande restauranggästerna. Jag har ändrat lite i receptet efter vad jag hittade hemma.

Du behöver

2 Kycklingfiléer
2 Tomater
färska champinjoner
1 avocado
sallad av valfri sort
bacon i bitar
parmesan
caesardressing

Tillbehör: vildris

Så här gör du;

Dela kycklingen i mindre bitar. Stek och krydda med rosmarin, salt och peppar. Lägg sallad i en gratängform. Lägg på tomatklyftor, skivade champinjoner, avocado och den stekta kycklingen. Strö baconbitar och parmesan på toppen. Servera med kokt vildris och caesardressing.

Voila!


Härliga hantverk

Idag var jag o fikade med mormor G, Syliva och Savannah. Drack Latte med ingefärssirap i, gott! Efter fikat träffade vi Tina, en eskimåtjej som bor i samma korridor som Syliva. Hon tog med oss till eskimåernas "rådhus" där det hade många fina hantverk utställda. Material på bilderna är fjädrar, älghudar, mink, bäver, pärlor och bilden längst ned är ett vattenkärl gjord på en älgs URINBLÅSA. Eskimåer vet hur man tar vara på saker o ting! 






Poem

Idag var jag inne i pärlshopen där butiksinnehavaren visade en dikt som hon fått. Tyckte den passade så väl in denna dag så jag passade på att skriva ned den. Den vill jag nu dela med Er, mina underbara systrar hemma i Sverige. Tack för att Ni finns!



One Flaw in Women

Women have strenghts that amaze men..
They bear hardships and they carry burdens,
but they hold happiness, love and joy.
They smile when they want to scream,
they sing when they want to cry.
They cry when they are happy
and laugh when they are nervous.

They fight for what they believe in,
they stand up to injustice.
They don't take no for an answer
when they believe there is a better solution.
They go without so their families can have
They go to the doctor with a frightend friend.
They love unconditionally.

They cry when their children excel,
and cheer when their friends get awards.
They are happy when they hear about a birth or a wedding
Their heart breaks when a friend dies.
They grieve at the loss of a familymember,
yet they are strong when they think there is no strenght left.
They know that a hugh and a kiss can heal a broken heart.

Women come in all shapes, sizes and colors.
They'll drive, fly, walk, run or email you,
to show how much they care about you.
The heart of a woman is what makes the world keep turning.
They bring joy, hope and love.
They have compassion and ideas.
They give moral support to their family and friends.
Women have vital things to say and everything to give.
However, if there is one flaw in women,
it is that they forget their worth.


Dagens visdom

"Om kvinnan en gång blir likställd mannen blir hon honom överlägesen"

                                                                                      Sokrates


Internationella kvinnodagen

Internationella Kvinnodagen ska jag fira genom att ta med mormor Gladys, hemmafru Siliva och student Savannah på en genuin fika, en fin svensk företeelse. De hade aldrig hört talas om Kvinnodagen. Jag ska berätta dess historia för dem, om våra värderingar i Sverige, och mina funderingar kring jämställdhet.

Internationella kvinnodagen uppmärksammar kvinnor och våra rättigheter världen över; en tradition som har sitt ursprung i kommunismens Ryssland, socialismens Tyskland och som rör frågor som belystes redan 1909 i USA. Delstaterna Utah och Wyoming i USA var först med att tilldela kvinnor rösträtt redan 1869. I Sverige fick vi allmän rösträtt 1921 och som land har vi gjort oss kända för att ligga i topp när det gäller jämställdhetspolitik. Tittar vi lite närmare kan vi dock se att Sverige har halkat efter i jämställdhetstoppen. Enligt senaste Gender GAP Index utfärdat av FNs konvention, har Norge, Finland och Island puttat ned Sverige till en fjärdeplats. USA hamnar, jämförelsevis lågt, på en 31a plats.

Kvinnodagen för mig, innebär reflektion kring min egen situation, skillnader och likheter i jämställdhetsfrågan mellan Sverige och USA och övriga delar av världen. Uppväxt i Sverige, i en välmående familj, med möjlighet till utbildning, sabbatsår, studielån etc. är det väldigt lätt att börja ta saker för givet. Rättigheten att studera, dessutom gratis, har jag tagit för given. Att dessutom kunna resa jorden runt under studielov, har jag sett som en sak som "alla svenskar gör". Att det skulle råda skillnad mellan killar och tjejer och deras rättigheter till detta i Sverige, det har jag överhuvudtaget inte reflekterat över. Under hela min studietid har jag levt med uppfattningen att Sverige är jämställt. Jag har intalats att jag kan bli vad jag vill. Faktum är att det var först när jag började arbeta som jag insåg att vi i Sverige fortfarande är långt ifrån den totala jämställdhet som vi till synes eftersträvar. I synnerhet i vissa branscher.

Att jag befinner mig i USA har gjort det möjligt för mig att synliggöra och ifrågasätta de normer jag lever med som svensk. I USA måste man, i de flesta fall, betala för sin utbildning. Här finns folkgrupper av många olika slag; Amish, kvinnor och män som helt tar avstånd från dagens teknik och lever organiskt och försörjer sig på sina hantverk, hemmafruar, som kanske är välutbildade, men som valt bort arbete för att ägna sig åt hem och barn, diverse extrema kristna grupper som av olika skäl väljer att utbilda sina barn i hemmet osv. Samtidigt var det i USA kvinnorörelsen föddes, här finns mängder av exempel på vad vi i Sverige ser som starka kvinnor (Madonna, Hilary Clinton, Susan Chambers) som har inflytande, makt, tjänar egna pengar och har utbildning.

Min slutsats är att enligt det normer som finns vad gäller jämställdhet idag, ligger USA långt efter Sverige. Samtidigt kan jag inte låta bli att reflektera över det där med valmöjligheten, grundstommen i vad vi kallar jämställdhet. I USA verkar det mesta accepteras; vill du utbilda dig och sikta på att bli president, go ahead! Vill du vara hemma med dina barn, leva på din mans inkomst och göra perfekta cupcakes, you are so welcome! Vill du ägna dig strikt åt din religion, odla dina egna grödor, gå omkring i vadmalskjol och fördöma tvn? Självklart, det är ett fritt land! Skulle jag däremot sträva efter något av ovanstående i Sverige, är jag övertygad om att mina mål i de två senare exemplen skulle fördömas. Lyckligtvis är vi påväg bort från den tidigare rådande jantelagen, som även skulle innebära att vi ser ner på den som försöker lyckas med det första exemplet. Är det egentligen jämställdhet?

Vad vill jag då säga med det här? Jo, jag är otroligt tacksam för att jag fostrats i en miljö som gör att jag värderar utbildning, lika lön och samma möjligheter för män och kvinnor högt. Jag är även tacksam för att jag genom att ha möjligheten att resa är införstådd med hur priviligerad jag som svensk är, som kan ta dessa värden för givet. Samtidigt vill jag ödmjukt påpeka att vi i Sverige, kanske till viss del på grund av vår syn på jämställdhet, har lärt oss att se ned på människor som inte lever efter samma normer och strävar efter samma mål, som vi. Under min uppväxt lärde jag mig att sträva efter att vara självständig och att karriär var en nödvändighet. Jag tittade oförstående på Jehovas vittnet och hemmafru var för mig ett ideal begravt i 1800 talet. Jag menar inte att mina egna normer har förändrats; jag har bara lärt mig att acceptera och respektera andras.

  


Middag hos Martin's

Har precis kommit hem efter en mättande middag hos mormor och Marty. Det bjöds på PrimeRib med doublebaked potatos, smörstekta grönsaker, hembakt bröd, hemgjord senap och dressing. Till efterrätt fick vi en sagolik morotskaka med russin, annans och kokos i, som mormor G hade bakat. Mormor och Marty ägde en restaurang när det var yngre och bodde i Oregon. Hennes pajer var mest eftertraktade i stan enligt uppgift. Med på middagen var vännerna Lee, Silvia och Silvias son Ken och dotterdotter Savannah. En härlig blandning människor som av olika anledningar valt att bosätta sig i Fairbanks. Efter middagen spelade vi kort och mormor G spöade samtliga deltagare. Det är kul att bara lyssna på dessa amerikaner. De har alla bott i olika delstater så de använder olika dealekter, ord och uttryck och jag måste ständigt fråga för att förstå alla skämt. Värst hittills är kanske "I feel like a redheaded stepson" som man tydligen kan säga om man känner sig mindre lyckligt lottad..






Dagens outfit



Ikväll återvinner jag sammetskjolen jag hade på nyår. Har bokat bord på stans grek där det tydligen ska spelas jazzband. Hasta luego

Inflyttningspresent!



Detta fina förkläde låg i paketet från kära moster tillsammans med två fantastiska leksandshanddukar. Härligt att jag har en sambo som extraknäckar både som modell och gourmekock. Lyckliga jag! Notera katten som gärna ville hoppa ned i fickan!

Paket!!

Idag kom det ett paket till oss! Har inte öppnat det ännu, väntar på att Kendrick ska komma hem från jobbet. Såå spännande!!


Vi ska på semester

Nästa vecka åker vi till Florida i två veckor :) Kendrick ska på konferens i Orlando och han har tagit ledigt veckan efter. Första veckan ska jag ägna åt sol, bad och shopping och idag har jag även kollat upp lite annat man kan hitta på i Florida. Jag har bokat nedan mysiga Honeymoonsuit på ett B&B utanför Orlando.


The Historic Edgewater Hotel

Där ska vi övernatta i två dagar medans vi ägnar dagarna åt Universal Studios och  Disneyworld. Efter det ska vi köra längs kusten ned till The Everglades och åka båt eller eventuellt hyra en kanot. Everglades är en nationalpark där man kan se krokodiler och anakondor. Om man har tur. Resten av resrutten är inte planerad än. Kom gärna med tips och ideer!

the Native Arts Festival


Igår kväll åkte Pärlan och jag till Universitetet och gick på kulturfestival. Varje år denna helg sedan 1974 träffas olika grupper av urbefolkningen (vad vi kallar eskimåer) och visar upp dans, musik och teater samt säljer sina hantverk. Det finns över hundra olika stammar i Alaska och Athabaskans heter den största som finns ikring Fairbanks.

Kvällen inleddes med dans och sång av ett 30tal dagisbarn klädda i traditionella dräkter; sååå söta! Kendricks mormor Gladys berättade för mig att eskimåer inte använder några musikinstrument, med undantag för trumman som är gjord av sälskinn, och sin egen röst. Varje rörelse har en betydelse och varje dans formade en berättelse. Det var många vackra danser; när några kvinnor dansade kunde man nästan känna deras styrka, deras strävan och hopp. Berättelsen handlade om dagliga göromål, hopp om god fångst och att vara ett med naturen.

Bland stånden fanns hantverkare som tillverkade pärlbroderier, örhängen av olika stenar och pärlor, pälsmössor och mockasiner gjorda av utter, säl och pärlor. Den klassiska gula "eskimådräkten" är oftast gjord av älgskinn som färgats gult. Jag handlade inget den här gången, men man blev ju lite sugen på en äkta pälsmössa..

Tyvärr glömde jag kameran, men jag tror inte det var sista gången jag stötte på en eskimå här! 

FudgeIcecreamTowerBrownie


En fin tradition i Kendricks familj är att alltid gå ut och äta middag när någon har köpt bil. Den som har köpt bilen bjuder. Har man råd med bil har man även råd att bjuda på middag, typ. Jag tog med Kendrick till Chili's, ett ställe typ Hard Rock Cafe fast utan gitarrer, där vi käkade hamburgare. Detta åt vi till efterrätt, mumma!


Min Pärla




Jag har köpt bil!! :thumbup: Eller, Vi har köpt bil, jag står ju inte som ägare eftersom jag inte har något personnummer här ännu. Min Pärla är en vacker grå Ford Focus 2007. Hon har bara körts 4000 mil innan och har en härlig motorvärmare installerad. Pärlan köptes med sommardäck (dagens "täppa till" för mamma Anita)

Mamma har ju alltid rätt vilket jag bittert fick erfara dagen efter när jag inte kom upp för backen. Bilen slirade och tillslut hade den placerat sig på tvärsan mitt i backen. Detta gjorde att Kendrick inte kom ut med sin bil, vilket gjorde honom lite svettig eftersom han hade flera viktiga möten under dagen. Lyckligtvis kom bärgningsbilen "bara" två timmar senare och jag kunde åka o köpa däck och Kendrick kom i tid till sitt första möte. Hittade finfina vinterdäck och nu går bilen alldeles förträffligt. För att gardera mig har jag dock spättat bort den packade isen i backen; en syssla som jag rekommenderar för den som är intresserad av extrem styrketräning.

Dagens visdom

Dont drive faster than your guardian angel can fly

Dagens visdom

"The time you enjoy wasting is not wasted time"
                                                          Bertrand Russell

RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin