Fy bubblan

Kan ni som jag känna att man ibland tappar helikopterseendet och fastnar i sin lilla bubbla? Det har jag gjort de senaste veckorna, bara tänkt på jobbet, ätit, sovit och parkerat. Inte har jag kollat nyheterna heller. Idag sprack bubblan vilket var väldigt tur för herregud vad det händer saker ute i världen! Läste precis om tornadon i Alabama som har tagit 300 människors liv och jämnat byggnader med marken och jag sänder en styrkekram till Linnéa som precis som jag flyttat till USA för kärleken och som just nu lever mitt uppe i detta kaos. Kan inte ens föreställa mig hur det måste vara att inte bara vänja sig vid ett nytt land utan dessutom få en tornado på det. Här sitter jag och klagar på Skatteverkets öppettider liksom, det är så att man skäms.

Kenza tog sitt första steg ut i världen idag. Imorse checkade jag in henne och K på ett flyg till Idaho och nu sitter jag och oroar mig för att hon är alldeles rädd och ensam i sin lilla bur på planet. Om två timmar är dom framme. Min lilla valp. Usch vilken hönsmatte jag är, hon lever säkert loppan och flirtar med flightattendants och käkar flygplansmat..


Skattevärken lättar

För utomlandsboende gäller 31 Maj som sista datum att lämna in deklarationen, inte 2 Maj som det står på framsidan. Skattevärken lättade med andra ord.

Skattevärken

Idag var jag på intervju för en ny tjänst som Benefits Coordinator. Ska bli spännande och se om jag får den, alltid kul med intervjuer tycker jag, man får ju prata så mycket om sig själv! Efter jobbet var jag hos Sean och fixade håret. Det är faktiskt första gången i mitt liv som jag har en frisör jag verkligen trivs med, kanske har att göra med handmassagen som ingår...

Tyvärr slutade en annars rätt perfekt dag med enmindre trevlig överaskning. Fick min deklaration nyss och ser att den ska vara inne 2a maj. Det är alltså för sent att skicka den per post. Och så har de glömt att skriva kod på min och jag har ingen e legitimation. Så nu sitter jag och väntar på att skatteverket ska öppna sin förbaskade telefonlinje så att jag kan ställa mig i kö. Besvärligheter. Sånt som man gärna skulle klarar sig utan. Men som på något konstigt sätt får en att växa som person. Lite i taget.  

Glad Påsk förresten. Bilden har jag lånat här


Kenza goes Cirkusdog


Kära vår

Tack för att du äntligen har anlänt till Alaska. Som jag har längtat efter dig och som du har skojat med mig och låtsas komma för att sedan låta snön vräka ned. Nu vet jag att du är här för att stanna. Det har Canadagässen berättat för mig.

Med våren kommer mycket av det som jag sätter högt här i livet;

Blommor som blommar
Varma vindar
Morgonsol
Lätta lunchsallader
Fräscha joggingturer (nu när jag har skrivit det här måste jag ju leva upp till det :))
Porlande rosé
Glada husdjur
Somriga toppar
och lätta ballerinas

och snart, snart åker vi till Sverige!

Kram på er Bloggers!

Vårstädning pågår


Och självklart med ett leende på läpparna. Och lite vissel. Och en hög med djur som hjälper till. Trala la la la

Lillskandinavien i Alaska

Vi var ju på en dansk restaurang igår. Det var som att komma till Lillskandinavien. Man kunde beställa gravad lax med hovmästarsås, till efterrätt åt vi "rödgröt med flöte" och hela kvällen spelades Bo Kaspers Orkester i bakgrunden. Och så hade de vita dukar och levande rosor på borden. Inga baskade sidenblommor. Och kaffekopparna såg svenska ut, inga gigantiska muggar utan fina "farmors kafferep" koppar.

Man blir lite konstig av att bo utomlands, allt som påminner lite om hemma i Sverige gör att jag tar små lyckoskutt..
Bild lånad här (svårt att skutta och ta kort samtidigt)


Jag är i Anchorage

på tjänsteresa! Superkul. Har hyrt en gigantisk Jeep med automat som jag kör omkring i och jag känner mig som en riktig Alaskian. Idag har jag representerat organisationen jag jobbar för under en jobbmässa och imorron och på fredag ska jag marknadsföra under en konferens. Vad har hänt mer? Passade på att göra manikyr hos en vietnames som pratade noll engelska. Underbara heaven, nu fattar jag varför folk går och fixar naglarna hela tiden det är ju som att få massage och terapi samtidigt! Handlat ansiktscreme av Alaskas förmodligen mest kända transa, en fantastiskt vacker kille i högklackade skor. Kvällen avslutade jag på en italiensk restaurang med mig själv som sällskap och en mäkta trevlig kypare som förklarade innebörden av gamla och nya viner. Kyparen berättade en rolig historia om en vinresa i Turkiet som avslutades med att hans fru "painted the floor red". Jag frågade vilken typ av konst hans fru målade varpå han blossande röd förklarade att han använt utrycket för att slippa säga att han fru minsann hade kräklat ordentligt på den där resan. Han ville ju inte gärna prata uppkastningar mitt i maten min. Ju.

Imorrn kommer K till Anchorage för att jobba och då ska han ta med mig till ett ställe som serverar dansk mat. Kenza är hos mormor medans vi är borta och Belle klarar sig fint tills jag kommer hem på fredag. Nu ska jag krypa under täcket i min Sheratonsäng.

Förresten. när jag promenerade hem från restaurangen (fatta känslan av att promenera, i Fairbanks måste man ta bilen överallt!) Iallafall, när jag gick över ett övergångsställe låg det en sedel mitt i gatan som jag plockade upp. En MILJONDOLLARSEDEL. Helt sant! med stämplar och allt. Så nu är jag alltså inte bara snygg. Jag är rik också. Och en aning berusad av ett enda glas Merlot. ja, och av livet förstås.

no mojo

Jag har tappat min blogg mojo. Eventuellt att den ligger begravd i nån snödriva nånstans. Återkommer när jag hittat den. Om jag hittar den. Här har ni Denver sålänge


RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin