Kenza har skaffat en vän

Idag var det Halloweenkostymtävling på djuraffären så vi tog med Kenza dit för att titta på spektaklet. Hon var dock mer intresserad av hundgodiset som folk tappat på golvet än hundarna som var utklädda till pirater. På djuraffären träffade vi Sarah och hennes lilla valp Lucy och vi bestämde oss för att ta hundarna till hundparken. De gillar varann, Kenza och Lucy. Huskeyn var också nyfiken på Kenza men den skällde hon åt istället.ZUMBA 80s PARTY

Vi hittade ut igen förstås, men jäklar vad läskigt det var i THE DUNGEON. Det var äckliga skelett och masker överallt och vålnader som tog dig på axeln. Äckligast var alla små FLICKOR i typ 10 årsåldern som sprang omkring och fnittrade. Jag är livrädd för barn, har alltid tyckt att de är läskigast med de skräckfilmer där det är barn med, som typ POLTERGEIST, THE RING, THE EXORCIST, och BLAIRWITCH PROJECT. Får se vilken vi ska titta på ikväll,

VILKEN ÄR ERAN BÄSTA SKRÄCKFILM???

Imorse slängde jag på mig blå ögonskugga och sprayade håret med GLITTERSPRAY för att gå på ZUMBA PARTAJ. Istället för de vanliga låtarna dansade vi till gamla 80talsklassiker i stort hår och rosa tricoter. Jag hade tur (igen, jag som aldrig vinner nåt!!) och vann ett kort med 10 extra klasser PLUS en hemmavideo och hantlar som låter som maraccas. Nu har jag inte en enda anledning att inte träna, bara att trycka på play!


Min Zumbainstruktör Phoebe

Par efterlysesSent igår kväll amerikansk tid sågs ett mätt par gå in i en butik med damkläder och bijouterier. De kom aldrig ut igen. Detta är den sista bilden som tagits med den digitalkamera som låg i väskan man återfunnit på platsen. Polisen letar nu efter paret och eventuella upplysningar emottages här.

Minifor(mat)Såna här MINIBÖRJARE PÅ PINNE serveras på Chili´s i Alaska! Mycket goda, kanske fler restauranger borde ta efter dem istället för att servera mastodont 250 grammare som gör folk till tjockisar. WordAmerican readers

This is a short note to my American and English speaking readers (and readers in other languages than Swedish).

I just want you to be aware of that the Google translation from Swedish to English has ways to go before it accurately translates what I have to say. Its there to give you an idea about my life here, but  please DO NOT think that my english writing is that bad!


Jobb, CHECK!SÅhär ser en nybliven Freddiesanställd ut. Pinnarna som sticker ut i bakgrunden är våran takfläkt som sitter i vardagsrummet. Den satt här när vi flyttade in och K insisterar att den måste sitta kvar därför att den hjälper till att SPRIDA VÄRMEN inomhus när det är -40 grader ute. Värmen stiger ju som bekant, så den får väl sitta där då, fläktjäveln. Nog om det.

Jag är ANSTÄLLD! Tror inte ni förstår vilken skön känsla det är att kunna ta ett arbete som kassörska efter att inte ha fått jobba alls på nästan nio månader. Jag är överlycklig att jag nu har möjligheten att gå ut och "göra rätt för mig", träffa folk och ha som jobb att vara glad och trevlig. SJÄLVKLART ser jag inte långsiktigt på det här jobbet, det är den lägsta lönen jag någonsin haft, men jag ser följande möjligheter med det här jobbet;

1. 40 personer jobbar som kassörskor. I mina öron låter det som 40 nya VÄNNER att lära känna.
2. Och då har vi inte räknat in alla KUNDER som jag kommer prata med hela dagarna.
3. Och inte heller de andra kollegorna som jobbar på golvet eller bakom tårtdisken.

Mitt mål med det här jobbet är alltså att lära känna folk och jag tror Freddies är den bästa platsen för det.

Jag kommer naturligtvis att fortsätta att söka JOBB som har med min utbildning och mina tidigare erfarenheter att göra. Jag är bara anställd på deltid vilket innebär att jag fortfarande kommer kunna planera in tid för intervjuer och jobbsök. Så ni som är oroliga att jag ska fastna i kassörskeyrket, SLUTA OROA er!

Satt precis och läste igenom personalpolicyn jag fick med mig och gillar det här stycket som handlar om DRESSCODEn;


"Full beards are permitted ONLY in Alaska. New growth is permitted only for the time that is needed to grow the beard. In addition, beards...."

Hade jag vart kille med skägg hade jag definitivt flyttat till Alaska för att bli POSITIVT SÄRBEHANDLAD! :)

Powersuiten påPåväg till jobbintervju

Det rullar på

Intervju nummer två på Freddies om en timme! Tjejen jag pratade med bad mig ta med mitt körkort. Har ju det svenska men måste verkligen sätta igång med det Alaskianska! Provade att fickparkera igår och takterna sitter i, det enda som är speciellt med att köra häruppe är väl att det är is lite överallt på vägarna. Men det går nog vägen..

Dogmushing!!!

Provade att åka hundspann för första gången idag!!!! Galet roligt var det, även om jag bara satt i släden i några minuter. Fyra häftiga HUSKEYS drog släden och jag blev tillsagd att luta med kurvan, ungefär som när man åker motorcykel. Hoppas verkligen att jag får chansen att prova igen, och då helst köra släden själv. Det är sjukt vad mycket dragkraft det är i sådana hundar, särskilt ledarhunden såg ut som att han skulle kunna dra iväg med ett helt stall. KENZA fick snällt vänta i bilen medan jag åkte iväg på mitt lilla äventyr, var rädd att de stora hundarna skulle sluka henne med hull och hår.

Annars har jag mått riktigt kass idag faktiskt. Influensasprutan måste ha innehållit något väldigt starkt för varken jag eller K kunde sova inatt och jag har en såndär obehaglig febervärk i hela kroppen som inte verkar vilja gå över. Ska äta PAPA MURPHYS till middag nu, kanske känner mig lite bättre efter det. Förhoppningsvis slipper vi influensan iallafall...

 

Jobbintervju
Sitter och gottar mig med svart kaffe och hembakt kanelbulle. Har precis kommit hem från intervjun på Fred Myers. Vad skoj det var! Jag älskar arbetsintervjuer, sitta och berätta om sig själv och sina upplevelser! Har själv jobbat med rekrytering och det gjorde att jag slutade vara nervös inför intervjuer. Det är ju trots allt en vanlig människa som sitter framför dig, även om de försöker med en hård fasad ibland. Idag fick jag prata med en söt gråhårig tant som undrade hur det kom sig att jag hamnat i Alaska av alla ställen? Och den histroien har jag ju dragit nu några gånger så den sitter..

De ringer förmodligen nästa vecka om de vill att jag ska börja jobba. Något som kan vara bra att veta för er som också ska börja söka jobb i USA är att när man kommer från utlandet vill de ha samtliga adresser man befunnit sig på de senaste fem åren så att de kan göra en BACKGROUNDCHECK och kolla att man inte är kriminellt belastad. Drogtester verkar också vara standard härborta, det har jag aldrig behövt göra hemma i Sverige.

Innan intervjun var jag på Ks jobb och fick en INFLUENSASPRUTA. Det var gratis genom vår sjukförsäkring så jag tänkte att, varför inte? Passade på att hälsa på många av hans nya kollegor och måste säga att flera såg väldigt bleka ut, tror att de kanske var rädda för sprutan!

Nu ska jag fortsätta med mitt jobbsökande. Jobbet på Fred Myers är deltid, så det vore faktiskt perfekt om jag kunde jobba där ettag. Då har jag ju fortfarande tid över att söka andra jobb och gå på intervjuer!

Kram på er kära läsare och bloggkollegor ute i cyberspace!

Hire me steg 2!


Haha, idag ringde de från Fred Myers och vill att jag ska komma på intervju! För er som inte vet vad det är kan jag meddela att det är ungefär precis som ICA Maxi. Skickade in en generell ansökan och jag har ingen aning om vilket jobb de har i åtanke. Men jag kan mycket väl tänka mig att stå i kassan där och vara TREVLIG. Customer Service låter skoj nu när det har vart jobbtorka här i sju månader på grund av Greencard processen. Iallafall tills jag haffar ett PROFESSIONELLT jobb. Sen ska det ju såklart bli spännande att se hur en amerikansk intervju går till.. 2.30 PM imorrn ska jag dit!

Har även sökt två jobb på Universitetet idag, administrativa jobb som har lite mer med min utbildning att göra. Imorrn fortsätter sökandet.

JOBBA, JOBBA, JOOOBBA


Boktips till dig som också funderar

Ni som läst bloggen ettag har nog förstått att jag ägnar mycket tid åt att fundera över min tillvaro. Att flytta långt bort gör ju att man måste släppa taget om det man byggt upp på en plats. Även om de relationer man har inte försvinner så antar de en lite annan form när man mest hörs via brev, mail och skype. Att inte ha ett jobb eller skola att gå till varje dag där man känner att man gör nytta och bidrar till sin egen och andras utveckling, det gör också att man börjar fundera. Mina tankar snurrar mycket kring vad som verkligen är viktigt i livet, vad som är min plats och vad det är meningen att jag ska bidra med. Jag tror att många av er som själva har flyttat långt, eller kanske genomgått en annan större förändring i era liv, har funderat över samma saker som jag. När man "flyter omkring" som jag kan känna att jag gör ibland, blir det djupare vågor mellan vad som är UPP och NER.  

Jag har precis läst ut "The Happiness Hypothesis" av Jonathan Haidt, en bok som hör till kurslitteraturen i den filosofikurs jag läser på distans. Haidt har spenderat hela sin karriär med att fundera över receptet på lycka och även om det är lite svårt att tolka så uppfattar jag det som att hans bästa rekommendation är BALANS. Haidt pratar mycket om balansen mellan det liberala och det konservativa, öst och väst, icke troende och religiösa och vikten av att hitta balansen däremellan.

Haidts slutsats är att för att uppleva LYCKA måste man se till att man har rätt förutsättningar. Människor behöver andra människor, kärleksfulla relationer, ett meingsfullt arbete och en känsla av att bidra till någonting större. Balans i tillvaron. Om alla dess bitar faller på plats så kommer den, LYCKAN.

När man befinner sig mitt i livet och har hittat den där balansen, då tror jag inte att man funderar så mycket. Man bara är. LYCKLIG. Det är när livet är lite mer turbulent och när vi genomgår förändringar som vi börjar fundera. Den här boken fick mig att känna att jag är på rätt väg. Även om det fortfarande stormar lite så vet jag att det är okej, jag vet varför och jag vet vart jag är påväg. BALANS. Mitt mål.

 


Politik i Alaska

Just nu är det mycket politik häruppe i Alaska. Snart är det "midterm elections" vilket betyder att man röstar för State House Representatives och för respresentanter till Senaten. Engagemanget syns lite överallt i form av skyltar och det är väldigt vanligt att folk sätter upp skyltar i sin egen trädgård för att visa vem de sympatiserar med. På radion spelas politikernas budskap och på senaste tiden har de även börjat sända pajkastning. Alltså, istället för att berätta om sina egna budskap ägnar de radioinlägget åt att berätta vad deras motståndare INTE står för. Intressant tycker jag, hur det funkar här i Amerika. Jag har ju inte rösträtt här, det får man först när man söker medborgarskap, men jag tycker ändå det är kul att följa med litegrann. Något som jag observerat är att fyra av kandidaterna heter John eller Joe, poppis namn inom politiken.

Denna vecka har "the Natives", alltså de många olika grupper som vi svenskar gärna kallar eskimåer, sin årliga konferens här i Fairbanks. De samlas för att nätverka, diskutera politik och sprida information. Ett jätteviktigt event om ni frågar mig, det är långt mellan byarna i Alaska och Senaten i Washington och säkerligen svårt att hålla reda på vilken kandidat som egentligen är bäst för Alaska. Konferensen är öppen för alla så jag var där igår och lyssnade, men mest tid spenderade jag i marknadstältet där många natives ställde ut sina hantverk till försäljning. Här kunde man köpa pälsar, handgjorda traditionella dräkter, smycken, valrossbetar och valtänder!Happy FridayK introducerade mig för Weird Al igår. Nej jag vet. Man ska inte skoja om fetma. Och alla amerikaner är inte feta. Jag fick bara en illusion av att det här kanske kan vara jag om en typ 300 glasspaket. HAPPY FRIDAY!!!!

Kvällsmingel


Kom precis hem från lite kvällsmingel på ett hotell i stan. Några av de mysigaste restaurangerna bjöd på smakprov och viner och vi hittade en ny cubansk restaurang som vi måste prova snart! Under kvällen spelades jazz och det lottade ut massor med priser, b la en resa till Europa. Nu vann jag inte den, men däremot vann vi ett presentkort på en jättefin middag och en BURMESISK RISKRUKA. Hur den hamnat i Alaska förtäljer inte historien men det medföljde ett papper med tolkning av alla burmesiska tecken som fanns på krukan, ska försöka tyda det i morgon. Träffade min undersköna frisör Sean och hans kille som hade skjortan uppknäppt nästan ned till midjan. Väldigt europeiskt, tyckte K. Förtjusande, tyckte jag.

Dagsljus (är lite besatt)

Jobbigt godis

På Ks jobb är det inga fruktkorgar utan där blir man bjuden på ögonglober istället. Påminner mig svagt om ett minne från när jag gick i sexan och vi skulle dissekera koögon under lektionen och sedan gå direkt till matsalen där det serverades fiskbullar. Are you scared yet?? Moahahahahah

Jobbigt godis

På Ks jobb är det inga fruktkorgar utan där blir man bjuden på ögonglober istället. Påminner mig svagt om ett minne från när jag gick i sexan och vi skulle dissekera koögon under lektionen och sedan gå direkt till matsalen där det serverades fiskbullar. Are you scared yet?? Moahahahahah

Just nu går det såhär

Sawadee Kaa,

Nej vi är inte i Thailand, fortfarande i Alaska. Idag har det varit strålande vackert hela dagen häruppe och det har varit svårt att hitta motivation att sätta sig inomhus framför datorn och söka jobb. På förmiddagen hade jag och Kenza en date med mormor G och vi promenerade i solskenet i flera timmar. Sen träffade jag K och käkade lunch på Taco Bell, hans absoluta favorit när det kommer till Fastfood. Om ni är i USA och har en tight budget är det definitivt värt flera besök, man får tre tacos för 4 dollar och smaken är det inget fel på, däremot lämnar säkert näringsinnehållet lite att önska om man inte kör frescostyle. Efter lunch gick vi till hundparken för att leta hundkompisar till Kenza och ragga människokompisar till mig. Kenza verkar tyvärr ha lite svårt för andra hundar, antingen gömmer hon sig mellan mina ben eller så är hon kaxig och skäller och har sig. Det kan vara så att hon tror att hon är människa och inte hund, hon hälsar glatt på alla människor men fnyser åt hundarna. Jaja, jag ger mig inte, vi går dit imorrn igen!

På jobbfronten går det lite segt. Häromdagen satt jag och fyllde i en jättelång ansökan på Walmarts sida och gjorde även ett test på typ 17 sidor. När testet var klart kom det upp ett meddelande att jag hade FAIL!!Inga förklaringar eller resultat, bara det ordet.  

Nu tänker ni förmodligen följande, särskilt om ni har besökt Walmart någongång. 1. Varför söker hon jobb på Walmart? 2. Hon måste ju vara en riktig jubelidiot som inte klarar ett enkelt butikspersonalstest, den här människan har inte en enda häst i stallet..

Svar
1. Jag har ingen aning om vad min långa utbildning från Europa är värd härborta i landet i väst,  därför söker jag både högt och lågt och brett för att öka mina chanser. Jag är även såpass svältfödd på sociala kontakter just nu att ett butiksjobb faktiskt låter lite lockande. Man får ju hälsa på kunder och...ja

2. Ja här är ju mitt svar att det var fel, antingen på min dator eller på testet. För det kan ju omöjligt vara så att det är fel på mig. Eventuellt att det är Walmart det är fel på..får ta och kontakta chefen. eller deras IT snubbe. eller en pskykolog kanske..


Jaja, imorrn förtsätter den spännande storyn om den galna svenskan som lämnade allt för kärleken och flyttade till Alaska.. Puss på er
Som balsam för själen..eller som frosting på cupcaken..

Find the Kitty!Vi avancerar och introducerar nya leken "Find the Kitty" nivå 9.

Ice ice baby

I Alaska äts det mest glass i ela världen. Tror det har att göra med att man behöver ett extra fettlager under vintern för att hålla värmen. Hm. Smal och frusen eller extra fettlager och behagligt varm? Jag tror jag hänger på och bekräftar statistiken!Dagens ljus

Jag erkänner. Jag är totalt beroende av solljus för att jag ska må bra. Under sommaren spritter det i kroppen på mig; jag sover mindre, har mer energi och en hel trevlighetskommitté i mungipan. När vintern kommer och det blir mörkare vill jag gärna sova både 9 och 10 timmar per dygn, jag har energi som en förfrusen tomatplanta och vill ofta hellre ligga under en filt än anordna fantasifulla kuligheter. Jag har, har jag förstått nu, extra tydliga band till mina rötter, de lite äldre HOMO SAPIENS.

Det är inte helt omöjligt att urtidsmänniskan gick i ide under vintern. Och för tvåhundraår sen vaknade vi med tuppen, som vaknade med solen, som gjorde att vi sov längre under vinterhalvåret. Helt naturligt. 

Äsch, för att komma till saken. Det finns förmodligen fler som är som jag. Som blir hängiga under vintern. Eftersom jag nu bor i Alaska där det är vinter lite oftare än i övriga delar av världen har jag förberett mig och försökt ta reda på vad jag kan göra för att trevlighetskommittén ska regera även under vintern.  

 
Här kommer några snabba tips, de flesta har jag lärt mig av MAMMA (även om det tog 28 år innan jag faktiskt lyssnade) Nu ska jag ut och pulsa i snön!

Hire meee

Jag har precis avslutat ett tretimmarspass som resulterade i (ett) 1 sökt jobb som redovisningsekonom. Jäklarimig, det ska veta precis allt, tom. vart jag har bott de senaste 7 (sju) åren. Och jag som har flyttat runt som en annan Rasmus på Luffen. Nu är jag helt svettig. I morrn ska jag på´t igen. Hire meeee, Im talented, gorgeous and dying to work for you!!!

Jag har det lilla extra jag
Titta vad gulligt, jag har fått en Blog Award från Linnéa i Alabama! Nu skiter vi i att Awarden gör mig till medlem i "Klubben för inbördes beundran" utan jag vill tacka mamma, Prinsessan Viktoria och alla amerikaner och svenskar som alla på sitt vis bidragit till min härliga status som awardvinnande utlandsbloggare. 

Awarden kommer med följande krav: Berätta om tre saker som ligger dig varmt om hjärtat och visa en favoritbild. Skicka awarden vidare till fem bloggare.

Min favoritbild föreställer K i full fart med att testa fin svensk tradition


1. Svenska traditioner. Jag är en sådan person som gärna gör egna julkort, dansar runt stången med sexåringarna och blir ledsen om det inte är snö på julafton. Jag vill gärna att allt ska vara, precis så som det var när jag var liten. Svenska traditioner som kräftskiva, påskägg och janssons frestelse ligger mig varmt om hjärtat. K testar gärna men som ni ser på bilden är han inte riktigt lika övertygad som jag...

2. Nya kulturer ligger mig varmt om hjärtat. Lika mycket som jag älskar svenska traditioner tycker jag om att ta del av och upptäcka nya kulturer. Kultur för mig kan vara a slänga på sig en Döndl och gå på Oktoberfest, att dansa merengue i Dominikanska Republiken eller att försöka förstå varför amerikanerna är så förtjusta i sidenblommor och rosetter.

3. Mat. Hör väl egentligen ihop med ettan och tvåan. Som ni sett i bloggen ligger svensk husmanskost mig varmt om hjärtat och jag ÄLSKAR köttbullar. Men jag tycker det är lika kul att upptäcka mat från andra kulturer och jag testar alltid det lokala köket, vare sig det består av friterade insekter eller hundra sorters cheesecakes.

Sådärja. Nu ska jag nominera. Blir en väldigt blandad kompott

ClaraCaroline min kusin och Sverigeinspiratör! På hennes blogg kan ni läsa om allt från Sveriges historia till hur man gör perfekta polkagrismaränger.

Min plats i solen större glädjespridare får man leta efter. Här har ni bloggaren som delar med sig av all sin värme och otroligt härliga Bullerbyvardag. Får awarder titt som tätt men hon får min iallafall!

Cherrycheek för att hon har en sån snygg rosa blogg som man blir glad av. Cherry on top liksom 

Mrs Cyrillus vagabond och tillika Svenska Mamman som varit här i Alaska på besök. Läs om hennes vardagsbestyr och hur man får plats med ett helt hem i tio flyttkartonger

Mrs Clapper härligt personlig och kreativ blogg där ingenting är omöjligt!
Jag ser det snöar


Fjärde gången gillt?

Jag ska erkänna en sak. När jag körde upp för ganska exakt tio år sedan tog det mig TRE gånger att bli godkänd. Teorin klarade jag plättlätt men av någon anledning råkade jag ut för grejer under själva körningarna. Första gången var jag JÄTTENERVÖS. Tanten bredvid sa inte ett knyst så jag babblade på och fokuserade nog lite väl mycket på snacket istället för på vägen. Ja och så var det en ekorre inblandad också. Andra gången glömde jag mitt ID kort hemma och jag ringde mamma som VRÅLKÖRDE i 180 hem för att hämta och lämna kortet till mig. När hon väl kom fram hade uppkörningsgubben gått på lunch. Tredje gången klarade jag det. MEN...

Nu är det dags igen! Trodde jag skulle slippa uppkörningsmomentet eftersom jag har ett europeiskt körkort men den gubben gick inte. Både teori och uppkörning krävs för att jag ska få ett Alaskianskt körkort. Kan inte svara på hur det är i andra stater men det kan nog vara liknande regler där. Tjena. Bara att börja plugga teori nu då..och hoppas på att jag får en uppkörningsledare som inte bryr sig så mycket om detaljer.. 

Stället där man ansöker om körkort heter alltså Department of administration division of motor vehicles, DMV, för er som eventuellt också behöver köra upp här i amerikat.

Gotter

Idag har jag vart och inhandlat snask. Halloweengodis till Kenza och Pumpapajmix på burk till mig. Varför krångla till det med en hel PUMPA liksom? Återstår att se om det är lika gott som det är enkelt...:) Jag kanske borde starta en kategori som heter "MarieL testar amerikanska halv- och helfabrikat"...Jobbsök

Nu har jag äntligen fått mitt Social Security Nummer och har smått börjat kolla in Alaskas jobbmarknad. Det här kanske vore nått??WARRIORS WANTED
Alaska Cage Figting Oct. 15. Spots avail. Call XXX-XXXX

Alaskaskämt??

Föreställ dig att du är ute och går en härlig vinterpromenad med din snart fyra månaders valp. Rosig om kinderna gläds du över snön som lyser upp din dag och valpen som har så mycket spring i benen. På väg nedför backen stannar en stor bil med en skäggig man som vevar ned rutan. Han berättar för dig att han sett MAMMA BJÖRN MED UNGE lite längre upp i backen. Vad gör du?

1. Skrattar och frågar om han kan dra den om räven också?

X. Undrar om den skäggige mannen möjligen har börjat dagen med en flaska JD?

2. Säger Tack och SPRINGER HEM SÅ FORT DU ORKAR?

 

Fredagsfilosofen fast på lördagen

Hej Kära Bloggvänner,

Hoppas ni har det soligt! Hemma hos mig puttrar kaffebryggaren och på nedervåningen fightas Belle och Kenza om Ks uppmärksamhet. Snart ska vi ut på långpromenad. Jisses, man skulle kunna tro att jag börjar närma mig 65, om min mamma hade en blogg skulle det kunna låta likadant..fast hon skulle nog inte upskattat de goda Margarithorna som serverades på mexarstället där vi var igår. Riktigt härliga drinkar och färgstark miljö kan verkligen få en att tro att man tagit flyget till Cabo San Lucas!

Nu till någonting helt annat. Som den FREDAGSFILOSOF jag är (ja, jag vet att det är lördag är lite sen) vill jag idag slå ett slag för det där med att TA HAND OM SIN KÄRNA. Hur menar jag då? Det finns många sätt att se det på. I torsdags var det öppet hus på stället där jag tränar så man kunde prova på alla träningsformerna gratis. Där träffade jag en tjej som verkligen hade pejl på sin kärna. CORE INSTRUKTÖREN. Hon kände sin kärna så väl att hon kunde ligga på golvet och lyfta båda benen enbart med hjälp av magmusklerna samtidigt som hon sjöng HÖGT till QUEENS "Ive got to break free". Leendes. Med armarna i luften. Självklart försökte jag göra likadant, så nu har jag ett blåsvart märke över hela svanskotan. Min kärna är lite..otränad.

Sen finns det ju andra sätt att ta hand om och försöka lära känna sin kärna, sitt innersta, på. FLYTTA UTOMLANDS är ett sätt som jag provar. I mitt fall är det först när jagflyttat från mitt hemland som jag insett hur stor del det är av mig själv, av min KÄRNA. För mig var det först då jag flyttade som jag upptäckte att ordet LAGOM är en del av min kärna, att ordet SJÄLVSTÄNDIG är något som jag växt upp med och strävat efter och att jag innerst inne alltid kommer att vara SVENSK. Alla dessa ord, dessa delar av min KÄRNA, är något som har satts på prov under min flytt. Här i det stora landet i väst finns inte ordet lagom. Att känna sig självständig som alien och arbetslös i ett annat land var för mig omöjligt, jag har aldrig tidigare känt ett så starkt beroende till nära och kära. Något som helt går emot mina innersta värden, min kärna. Att vara svensk, med allt det symboliserar, blev helt plötsligt väldigt viktigt för mig efter min flytt. Jag blir överlycklig över en burk ABBAs sill, jag pratar mig varm om allt från Midsommar till kurbitz och stoltheten över var jag kommer ifrån har aldrig förr varit så stark som nu. Kort sagt; flytt utomlands är ett fantastiskt sätt att sätta sina inre värden på prov och att upptäcka sin KÄRNA. 
  


Oktobersnö

Lika snabbt som den kom lika snabbt är den borta. Snön som kom imorse. Kenza som föddes i juni tittade förvånat ettag innan hon beslutade sig för att sprattla omkring i det härliga kalla. Om några dagar är det nog såpass kallt att snön ligger kvar. Sen ligger den där, fram till mars/april. Det är långa vintrar här i Alaska. Några löser det med att gå i ide, andra (grodor) fryser till is medan det väntar på  våren. Tranorna har gett sig av för länge sen. Jag tycker det ska bli fantastiskt spännande att prova på en vinter i Alaska. Men för säkerhetsskull var jag och kikade lite i reseguider över Hawaii idag. Det är hit alaskianerna färdas när det är som allra kallast i januari. Precis som tranorna flyr det sin kos till den tropiska värmen för att komma tillbaka fullproppade med Dvitamin. Tycker det låter som en alldeles utmärkt idé..:)Staden där allt kan hända

K är i Las Vegas på "konferens". Han åkte igår och kommer hem på torsdag. Konferens var det ja. Joråsåatte...Nya datorer och seneste tekniken, yeah right. Jag vet nog vad man gör i Las Vegas. ...inte är det fåniga datorer man tittar på där inte!Shes Growing up

Kenza fick sin sista Puppyspruta imorse och var riktigt duktig hos veterinären. Om några veckor är hon tillräckligt gammal för att hänga med de STORA HUNDARNA i hundgården. Vi var där och tittade igår kväll och det såg riktigt kul ut, även för mig som såg flera POTENTIAL FRIENDS i hundägarna där. Men först måste hon nå den aktningsvärda åldern FYRA månader så hon får komma in. Haha, påminner mig om att vara 17 och vilja komma in på STREEMAN i VÄSTERÅS. Undrar om någon av hundarna här kör med FALSKLEG?Fast än är hon liten..Kenza med en av sina bästisar HEFFAKLUMPENNakenchock på kalas

Visst är det härligt med kalas, i alla dess former! Mormor G blev jätteglad över sina presenter och Marty hade stått i köket hela dagen och bjöd på twicebaked potatoes och älgstek. Mmm gott var det. Och så fick vi amerikansk födelsedagstårta, ni vet en sån med en massa dekorationer i glada färger! Mysigt!

Under middagen frågades det vad jag pysslar med nu under hösten och då berättade K (som förövrigt älskar att provocera) att jag minsann planerade att börja måla nakenmodeller. Samtliga amerikaner satte i halsen och kippade efter luft medan jag ILLRÖD i ansiktet förklarade att min teckningslärare tipsat mig om en annan lärare som håller kvällssessioner där man kan gå och måla kroki. Jag älskar att rita och måla, särskilt människor, och ser inga som helst problem med att sitta med papper och penna framför en nakenmodell. Man eller kvinna, ung eller gammal, alla kroppar är roliga att försöka avbilda. Genomsnittsamerikanen är inte riktigt lika OPENMINDED när det gäller nakenhet (iallafall inte i Alaska) och jag tror inte riktigt att det var någon mer än jag som såg tjusningen i att porträttera nakna Alaskianer.
Vi firade tre födelsedagar samtidigt


På bemärkelsedagen

Här är jag på väg till mormor Gs kalas. Vilken outfit tror ni jag körde, den högra eller vänstra??


 

Up in the air G

I Alaska börjar turistsäsongen lida mot sitt slut och nationalparker och hotell har stängt för säsongen. Det märks tydligt här i Fairbanks; Walmarts parkering är inte längre fullproppad med HUSBILAR. Jag möter inte längre blåhåriga tanter från Texas på mina hundpromenader, och vårt gästrum ekar tomt då Svenska Familjen har åkt tillbaka till Bulgarien. 

Idag är det mormor Gs födelsedag, 80 år fyller hon men är fortfarande en otrolig HIKER. Av oss ska hon få en LUFTBALLONGSFÄRD över Fairbanks! Nu är det ju lite väl kallt för luftballong, så hon väntar nog tills våren kommer. Jag önskar mig också en ballongfärd när jag fyller 80. Eller, jag önskar att jag känner mig lika ung och vital som mormor G när jag är 80 så att jag KAN flyga luftballong!  

Källa


RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin