Måndagsmiddag

Ikväll svängde jag ihop en Caesarsallad som inte blev så tokig. Enligt legenden skapades rätten första gången av Caesar Cardini på USAs nationaldag på en restaurang i Mexico, efter en hektisk dag med mycket gäster. Maten höll på att ta slut i köket, så han fick hitta på ett nytt recept utifrån de råvaror han hade kvar, samt i all hast slänga ihop salladen vid bordet framför de väntande restauranggästerna. Jag har ändrat lite i receptet efter vad jag hittade hemma.

Du behöver

2 Kycklingfiléer
2 Tomater
färska champinjoner
1 avocado
sallad av valfri sort
bacon i bitar
parmesan
caesardressing

Tillbehör: vildris

Så här gör du;

Dela kycklingen i mindre bitar. Stek och krydda med rosmarin, salt och peppar. Lägg sallad i en gratängform. Lägg på tomatklyftor, skivade champinjoner, avocado och den stekta kycklingen. Strö baconbitar och parmesan på toppen. Servera med kokt vildris och caesardressing.

Voila!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin