Nya planer för Thanksgiving

Vi är ju bjudna till en familj i Delta Junction för att fira Thanksgiving men idag beslutade både vi och mormor G att vi stannar i Fairbanks istället. En fyra timmar bilfärd på dåliga vägar med blixthalka känns liksom inte helt hundra. Lite tråkigt men så får det bli. Så nu har vi tagit till plan B och ska fira hos Ks mormor istället.


K fick en kalkon i present från sitt jobb och den har vi hittills haft legat utomhus i förrådet eftersom den inte får plats i frysen. Normalt tar det ungefär fyra dagar att tina en kalkon (har jag hört), thanksgiving är om en och en halv dag så nu kör vi en variant. Vår kalkon får bada helt enkelt. :)




En fundersam KENZA undrar vad MARTHA STEWART skulle säga om hon fick se det här!!



Här är min inköpslista som jag ska fixa imorrn, tur man jobbar i en mataffär..

TURKEY - check
SMÖR
STUFFING
TURKEY GRAVY
BRUSSELSPROUTS
CRANBERRY SAUCE
APPELCIDER
ROOTBEER

och det här kommer vi också få njuta av hos MORMOR G och MARTY ( Marty är fd. kock och mormor G gör världens godaste pajer!!)

SWEETPOTATOs
MASHED POTATOs
BROCCOLI CASSEROLE
3 DIFFERENT HOMEMADE PIES
BREADROLLS






Kommentarer
Postat av: Linda - Mitt liv i Grekland

Hahaha alla sätt är bra utan dom dåliga! ;)

2010-11-24 @ 08:58:03
URL: http://dotlc.blogg.se/
Postat av: Anne-Marie

Tänk vilken vinter ni har och att det är så svårt att ta sig fram. Din erfarenhet av halkkörning och snö i Sverige måste väl vara till hjälp. Kenza ser litet undrande ut. ;)

2010-11-25 @ 03:05:33
URL: http://bo-i-usa.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Det är bra, bada kalkonen.

Det är kallt vatten som gäller. Fryst kött smälter fortare i kallt vatten.

Lycka till. Ta gärna nått kort och lägg ut recept så att jag i sverige får provlaga.

2010-11-25 @ 12:55:59
URL: http://olssonskrypin.blogspot.com
Postat av: Marie

Anne-Marie; Din veggomiddag såg riktigt god ut, kul med ett alternativ! Kenza tyckte kalkonen var super när den väl blev klar..



Ellinor; Det funkade ju fint, kalkonen hann tina och blev jättegod. Har lagt upp recept, lycka till med tillagningen!

2010-11-28 @ 22:07:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin