Feeling good

Detta är helt enkelt en av världens bästa låtar! Såån känsla


I Love IKEA

Det finns mycket man inte vet om att man kommer att sakna när man åker utomlands. Lösgodis är ju givet, men inte trodde jag att jag skulle få cravings efter lingonsylt, vaniljsås och kardemumma. Tre saker som vi tar som självklara i vårt avlånga land men som härborta, antingen inte finns eller kostar skjortan.

När K var i Phoenix på jobbresa var han på IKEA så nu har vi köket fullt med svenskheter som sill, hovmästarsås, daim, Bilar :) och LINGONSYLT. Den använde jag idag när jag lagade världens svenskaste klassiker köttbullar med gräddsås, potatis och lingonsylt. Smakade PRECIS som på IKEA!



(Jag vet, det här börjar likna en hemsida om husmanskost..tror det är ett sätt för mig att "svenska till det lite"..är försvinnande lätt att sjunka ned i hamburgersnåret annars. I sommar blir det mer sallad, jag lovar, färska grönsaker är svindyrt i Alaska alla månader utom juli:))


Update

Hej igen bloggen :) Nu börjar jag landa igen efter en hektisk vecka och en helg på rosa moln. Det är konstigt, även om vi inte känner oss som "gifta" så känner man av förändringen. Nu börjar liksom en ny fas där alternativet att åka hem till Sverige och pendla och leva på distans känns väldigt långt borta. Samtidigt är det inte helt klart ännu att jag kan stanna. Tänk om mitt visa hinner gå ut innan jag har svar på min ansökan? Då blir jag ju "illegal invandrare". Vad händer då? Kommer en militärgubbe och hämtar mig och sätter mig på ett plan? Får jag terroriststämpel? Får jag ens komma tillbaka in i landet igen? Nej usch, vill ha besked NU så att vi vet. 

 


Dagens vårtecken

Nu är det vår! Det märker man då Fairbanksborna har ställt snöskotern i garaaget och vägarna i Alaska börjar fyllas med såna här :)


2010-04-25

Nu kan jag berätta min hemlighet - Vi har gift oss! Att detta hölls hemligt så länge beror på att Kendrick befann sig på konferens och kom tillbaka till Fairbanks kvällen innan. Med alla inställda flyg var det helt enkelt oklart om han skulle hinna hit i tid. Men han kom fram som han skulle och söndagen den 25 april 2010 tackade vi ja till varandra för första gången. Närvarande vid cermonin var mina föräldrar via Skype, Kendricks mormor Gladys och hennes man Marty samt familjen Coscon som vi lärt känna här uppe.

Nu till någonting som är väldigt viktigt för oss att ni känner till och förhoppningsvis har förståelse för. Kendrick och jag älskar varandra mycket, men anledningen till den här cermonin var att jag ska ha möjlighet att stanna i USA, kunna arbeta och slippa åka fram och tillbaka. Vi har därför bestämt oss för att, för oss, är detta en cermoni som bekräftar vårt samboskap. Bröllop, med allt vad det innebär, kommer vi att hålla i framtiden när vi har möjlighet att samla våra nära och kära. Och när vi själva känner oss redo förstås.

Cermonin var mycket enkel och kändes helt rätt för oss. JoAnn som vigde oss var klädd i jeans och själv körde jag 40talsstuk. Trots att det "bara" var en bekräftelse av vårt samboskap rördes jag till tårar när Kendrick läste sina löften och när vi var klara blev det en öm kyss med lite lätt sälta. :) Efter cermonin fick vi en blombukett via Skype som mamma plockat i deras trädgård vilket gjorde mig så himla glad. Precis den vackra enkelhet som vi ville att cermonin skulle vara. Sedan visade jag amerikanarna innebörden av ordet fika och serverade de sju sortes kakor som jag kämpat med i veckan. När våra gäster hade gått kändes det helt rätt att fortsätta dagen precis som en vanlig söndag. Vi la oss på vardagsrumsmattan och mös med våra katter, senare på kvällen hyrde vi film och köpte pizza.

För att klargöra det hela så ber vi er alltså vänta med gratulationer och presenter tills det är dags "igen". :) Det sker först när pappa lämnar över mig som brud.



Vi laddade med amerikanska pannkakor till frukost







We are gathered here today...








SMACK!



Tihi tihi





Fundersam Belle, vad gör dom?





To be continued..


Fredagsmys

När jag var i Storbrittanien delade jag lägenhet med en amerikan som hette Josh. Josh åt pizza VARJE kväll, inga undantag, och pizzakartongerna slängde han ut genom sitt fönster på baksidan där det bildades en liten hög. Josh hade en favorit och det var "Cheese Stuffed Crust" dvs. en pizza där degkanten är fylld med ost inuti. Jag tyckte naturligtvis att Josh var en typisk amerikan med sitt flottiga fastfoodbehov. Vad nu en typisk amerikan är? Idag köpte jag med mig en Chesse Stuffed Pizza för att pröva och jag kan säga att Josh var nog inte helt ute och cyklade ändå. Sjutton vad gott!






Ekorrn satt i granen

Nä det gjorde den inte alls det, den satt i blomlådan! Så söt! Jag höll på att städa och i mitt nya ebenholtzsvarta hår började jag vissla och sen kom kaniner och sköldpaddor och fåglar och.. Belle kunde inte slita sig. Dagens vårtecken!







(Dalahäst från Dalarna, Katt från Alaska)


Rödgul extraordinär



Det här är min absoluta favoritsoppa! Och, den är sjukt enkel att göra;

Du behöver;

Gul lök
Morot
Smör
Mjöl
Grädde (typ Kelda mat)
Ost (valfritt)
Muskotnöt
Salt o peppar
Persilja
Selleri

Gör så här;

Stek lök och morötter snabbt i smör. Fyll på med vatten tills de täcks och koka tills de är lite mjuka. Sprinkla över mjöl, smält en klick smör, rör om ordentligt och tillsätt grädden. Krydda med muskotnöt, salt och peppar. Kör blandningen i en stavmixer. Häll tillbaka i grytan och rör ned riven ost. Servera med selleristavar och persilja. Jag åt knäckemackor till!

Ny hårfärg

Tog en paus från målandet för att gå och klippa och färga håret idag. När jag bodde i Dominikanska Republiken fick jag mitt hår färgat grönt så jag har minst sagt dåliga erfarenheter av att färga håret utomlands. Var ängslig som en gnu när jag slog mig ned hos Ashley, som till på köpet hade knallröda slingor i sitt kolsvarta hår. Bådade inte gott direkt. Visade sig dock att jag inte behövde oroa mig, håret blev jämt chokladbrunt precis som jag ville ha det, inte ett grönt strå. :) Puhh







Vitt vitt vitt

Nu är jag klar med gästbadrummet! Är RIKTIGT nöjd, bara det fula golvet som behöver bytas ut men det får bli en senare fråga. Använde lite färgprover som blivit över till att måla en spegel och lite annat. Det mesta är faktiskt snyggare i vitt är min slutsats.



Före - ful gul
Efter - ljuvligt ivory



Målad tvålkopp, ska nog lasera för säkerhets skull :)



Fin rosett piffade upp duschdraperiet


Oups

Attans, glömde stänga av kaffebryggaren igår! Tur att jag inte är iväg på långresa för usch vad bränt det blev bara över en natt!

Morgonpepp

Hörde att det snöar i Sverige idag. Jag har ett trick för trista morgnar då man helst vill ligga kvar i sängen under täcket och det är grått o kallt ute. Tricket kommer från www.kreativinsikt.se och heter Morgonpeppingkort. Varje morgon drar jag ett kort ur högen och ställer i fönstret. Kortet är tänkt att ge energi och positiv pepp. Målet är att man själv ska tänka tanken, men korten fungerar som en trigger. Perfekt present till dig själv, eller någon som behöver piggas upp när vårsolen inte tittar fram. Jag köpte dessa en kall höst, men jag har fortsatt med korten året runt. De gör att jag börjar dagen med ett leende!


Hemlis

Jag har en hemlighet att berätta. Om allt går som det ska är det en rättså väsentlig hemlighet. Men jag kan inte berätta än, ni får vänta till helgen. Puss 

Dagens visdom



Glöm inte att släcka lyset på bilen om du nu inte har en bil som gör det åt dig


Fika

Jag är fikaoman. BIG time. Det är den absoult viktigaste svenska tradition som finns och den kommer jag alltid att ta med mig, vart jag än reser. Det finns inget bättre än en puttrande kaffebryggare och en härlig nybakt kanelbulle. Allra bäst serverat tillsammans med en trevlig fikakompis med skvaller i handväskan. Min mamma är en mästare på fika. Hon har lång erfarenhet av bullbak, kaffemått och framförallt har hon alltid något att berätta. Tack mamma för att du lärde mig det fina med att fika!


Carcrash

Nej, så farligt var det inte. Men idag slog det mig att man blir ganska sårbar när man bor på ett ställe där man känner få och där bussen lyser med sin frånvaro. Skulle åka o köpa mera färg och bilskrället startade inte. Helt död. Kaputt. Jag har ju åkt kommunalt hela mitt liv så jag har ju inte direkt mycket erfarenhet "under huven". K är i Phoenix sju timmars flygväg härifrån, grannarnas bilar var borta och jag började smått förbereda mig på att leva strandsatt i en vecka när jag kom på att jag ju har en "Emergency contact". Gladys. Hon har vart med förr vill jag lova! Upp med huven, fram med kablarna och vips var det bara att börja köra. Vilken klippa!

Livsmål av vikt

 
När man inte jobbar och har lite TID över fastnar man lätt i existensiella frågor av typen Vem är jag? Vad är mitt syfte? Vart är jag påväg? Jag hittade denna lista över folks mål med sin tid här på jorden och måste säga att jag tycker det är fantastiskt att de flesta har som sitt primära mål att Gå ned i vikt. Alla vet ju att bara man är slank och smärt är ju målet med livet och vår existens uppnått. Eller hur var det nu :)?

Vanligaste livsmålen

1. Gå ned i vikt

2. Sluta skjuta upp saker

3. Skriva en bok

4. Bli kär

5. Bli lycklig

6. Skaffa en tatuering

7. Dricka mer vatten

8. Gifta mig

9. Resa jorden runt

10. Åka på en resa utan fastställt mål

(Källa:http://www.aftonbladet.se/wendela/article6978765.ab)


Målar o målar

I morse skjutsade jag K till flyget tidigt tidigt. Jag gillar de dagarna när man av nån anledning måste vakna tidigt. Man hinner så mycket, var på färgaffären vid halv sju imorse och köpte mer grundfärg. Det är helt sjukt vad mycket färg det går åt egentligen! Idag ska jag måla gästbadrummet, tror det blir riktigt fint när det blir klart! Tjingeling! Förresten, idag lyssnar jag på Veronika Maggio. Såg henne live på kulturkalaset  i Göteborg förra året. Sjukt bra!


Dagens visdom


Vi är också stjärnstoft


Dagens vårtecken

Nu när snön börjar försvinna visar sig våran tomt från sin egentliga sida. Idag har jag gått på upptäcksfärd och hittat rostiga konservburkar, gamla bildelar, McDonaldsmuggar och MASSOR med älgbajs. Nu till dagens fråga; Funkar älgbajs som gödsel? Helt ärligt så undrar jag detta, har nämligen massa planer på grejer som jag vill odla men leran på vår tomt ser rätt trött ut. Nån som vet?

Maries kostcirkel

Hittade lite av varje i kylen som blev till en mumsig "Kostcirkelsallad". Mums lunch :)


Just nu.........

JUST NU målar jag kanter i sovrummet och lyssnar på RIKTIGT bra musik. SOMMARKÄNSLOR :)




Blåställ på

Godmorgon!! Väntar på hantverkarna som ska komma hit och installera vår nya varmvattenbehållare i garaget. Det är helt sjukt dyrt att värma vattnet direkt som vi gör nu och värmepannan är igång hela tiden. Den nya gör att värmepannan känner av temperaturen ute och stängs av när det blir varmare samt håller varmvatten på vänt. Vad som är bra här i Alaska är att alla renoveringar som är positiva för miljön är avdragsgilla, så i slutändan kostar det inte så mycket. Lite som ROT avdraget, typ.

 




Farmor

Idag 15 april 2010 skulle min Farmor Britta ha fyllt 100 år! Om hon var här skulle vi ha käkat småländsk ostkaka med hallonsylt och grädde. O så skulle jag ha frågat henne alla de där frågorna som jag inte visste då att jag skulle undra över sen. Hon skulle ha haft bra svar, det vet jag.


Dagens vårtecken

Nu börjar det hända grejer i mina krukor. Här har vi en första knopp från lupinerna som jag ska plantera ut senare.

 


Boktips

Just nu läser jag Sophies Värld av den norske författaren Jostein Gaarder. Jag kommer ihåg att min vän Sofie hade boken när vi var yngre, tror hon hade fått den av sin farfar. Boken är egentligen riktad till tonåringar, jag har inte läst den förrän nu och frågan är om jag hade förstått den fullt ut om jag hade läst den som tonåring. Gaarder behandlar filosofins grunder men för att göra det mer spännande är dessa inbakade i en saga där Sofie får hemliga meddelanden från filosofen Alberto. Jag rekommenderar boken till dig som vuxit upp och lämnat barnasinnet någonstans på vägen. I Sofies värld kommer du helt plötsligt ihåg de frågor du brukade ställa som yngre, innan fantasin begränsades och du äntrade vuxenvärlden.  




Evig student?

Idag har jag vart på powerwalk med mormor K och Silvia. Man skulle kunna tro att det blir en långsam promenad med en mormor i gänget, men jag tror fasiken att det var hon som höll uppe tempot. Så pigg vill jag också va när jag blir 80, bäst att underhålla kroppen med andra ord.

Imorrn är sista dagen att anmäla sig till högskolestudier om man planerar att plugga i höst. Jag vet inte ens vilket land jag befinner mig i i höst, men jag har anmält mig till ett par distanskurser utifallatt jag mot förmodan befinner mig i ett land där jag inte har arbetstillstånd. En kurs i grafisk design, en i webpublicering och en filosofikurs som hette "livets mening". Riktigt djupt. För övrigt har jag börjat fundera på olika sätt att jobba "i Sverige" fast jag är i Alaska. Översättare? Webdesigner? Exportera? Författa? Fotografera? Möjligheterna är ju egentligen oändliga bara man hittar rätt kanaler :)

Rosettfluggning








Idag har jag varit med om något så himla amerikanskt. Mormor G pysslar en del med välgörenhet. Om några veckor är det Morsdag här i USA och då har hon och hennes vänninnor i kyrkan som tradition att uppvakta sjuka och äldre kvinnor med små presenter. För att visa uppskattning och att någon bryr sig. I år var är det sidenblommor och rosetter som ska limmas ihop till en fin liten "sak" för att sedan förhoppningsvis glädja någon.

Så idag har jag alltså knutit och "fluffat" rosetter för fulla muggar. Det påminde mig om när Maria och hennes mamma julpyntar i ett avsnitt i "Svenska Hollywood fruar". Hon är ju bara så rolig. Från Västerås är hon också.


Skandinaviskt Smörgåsbord

I söndags var K och jag på Skandinaviskt smörgåsbord. Det var kul att se så många ljushylta människor på samma gång, man såg att många hade skandinaviskt urspung. Många hade lusekoftor (norska) och en liten tjej hade röda träskor. Ks kollega Victor, som är svenskättling från Värmland, berättade för mig att han hade gula byxor när han var liten. Han frågade om vi fortfarande käkar ärtsoppa på torsdagar. Det gör vi väl? Vet att det iallafall serveras på flera lunchrestauranger. 

På smörgåsbordet fanns skinka, köttbullar, lutfisk, sill, norskt bröd som kallas "Lefse", kladdkaka, ris a la malta, flera finska bakverk och RULLRÅN! Väldigt likt moster Vanjas. Det är fantastiskt att flera av rätterna faktiskt smakade som hemma, men jag måste erkänna att lutfisken var en enda stor gegga slem. Frågan är om lutfisk KAN vara gott, ens i Sverige? Det skulle vara med mycket sås då isåfall.

Carol, som var hjärnan bakom det hela, bjöd in mig till en norsk grupp som brukar träffas och hitta på norska grejer. Just nu planerar de inför 17 maj. Jag tror jag hakar på.






Filmtips

I söndags såg jag filmen "How to train your dragon" i 3D. Hade inga som helst förväntningar då det var en impulsgrej men blev glatt överaskad. Filmen är supersnyggt gjord med fantastiska naturbilder och riktigt kreativa figurer. Den handlar om vikingar, så nånting inom mig kanske kände amhörighet, hehe. Rekommenderas!


4 nyanser av vitt

Idag har vi vart och hämtat färgprover på Lowes. Här i USA är det inte riktigt samma färgskala som är på tapeten, det fick jag klart för mig efter att färggubben försökt pracka på mig att grönt är en fin färg på vägg. K var tvungen att förklara för karl att jag var från Sverige och att vi har lite andra åsikter om vad som är fint där. Kom iallafall hem med fyra nyanser av vit som jag tror kan bli fina.Ska måla på dem snart, ska bara låta grundfärgen torka först.





Ser ni min fyrkant? Nuvarande färg i kök är snorgrön :( Ändring pågår


Inspiration

Jag ÄLSKAR gammalt och nött, gustavianskt, kurbits, moraklockor, smårutiga gardiner och gamla kakelugnar. Som så många andra i Sverige är jag också helt såld på "Shabby Chic" trenden där allt går i slitet vitt. I somras innan jag hade flyttat hit till Alaska köpte jag dessa inredningsböcker om den "svenska stilen". Nu gäller det bara att importera alla gamla antikviteter...




Update

Jag vet, jag har vart dålig på att uppdatera. Vart så himla ledsen, veterinären sa att vår katt Sam inte kommer att klara sig. Det är HEMSKT att inte kunna göra något. Även om vi inte har haft katterna speciellt länge har det ju liksom blivit mina bebisar. Det som återstår nu är väl att ta vara på tiden som hon har kvar och se till att hon mår så bra som möjligt. Hon äter fortfarande massor och gillar att följa efter för att se vad vi håller på med. Söta SAM!

Dagens vårtecken

Herregud, i dag vällde det ned snö när jag öppnade de blå. Bilen var helt täckt! Snacka om aprilväder :) Det är väl ett vårtecken i sig?


Godmorgon!

Hej och godmorgon! Idag äter jag knäckemacka med ägg och Kalles kaviar till frukost.. mmm

Har bokat en ny tid hos veterinären idag.  Valde en annan för att se om vi får ett annorlunda utlåtande. Sam och jag åker dit i eftermiddag. Wish us luck!

Icecarving

Här kommer bilder från isskulpturutställningen som jag var på innan semestern. Såg inte skapandet "in action" men de flesta var två eller tre personer i lag som arbetade dag och natt i flera veckor med sina skulpturer. Visst är de fina!??



Kallt?? Näe inte särskilt faktiskt



Havet verkade vara en inspirationskälla för många deltagare





Andra satsade på Fantasy







Där fanns en jättelabyrint att leka i





Men DESSA var mina absoluta favoriter



Man ser det inte på bilden men hennes istofs sticker rakt igenom huvudet på killen och ut på andra sidan :)



Ser ni vad det är??



Pilotglasögon är bara så himla, jag :)


Smörgåsbord

YES! K och jag har blivit inbjudna till ett Skandinaviskt Smorgasbord i Northpole. En kollega till K är svenne på långt håll och han undrade om jag kanske ville komma. OM jag vill! Nu hoppas vi bara att vår goa Skagenröra, Pannkaka, Rabarberpaj och Köttbulle har letat sig ända hit upp till Alaska utan att förvrängas på vägen. Jag återkommer med rapport.

Jäklar, :( jag får ju inte äta kakor och godis. Tänk om det finns lösgodis. mmm



Favoriter framför favoriten "Mosters julbord"


Bibelskola

Ja du läste rätt. Idag har jag vart på bibelskola. Ks mormor är kristen och går i kyrkan varje söndag. Hon är också en av hörnstenarna i "the Lords Ladies", en grupp kvinnor som träffas varje tisdag. Idag följde jag med för att se vad det är de håller på med egentligen.

Först kikade vi i samlingsrummets kylskåp där det fanns massor med rester efter söndagens påskkalas. Tårtor och kakor radades upp och kaffebryggaren laddades. Sen dök de glada kvinnorna upp en efter en. Alla tog varsin kopp och så satte vi oss ned och skvallrade. Eller, alltså, syftet var ju inte att skvallra utan att komma fram till vilka vi skulle be för under veckan, men i mina öron var det rent skvaller. Typ, han är på resa, hennes tonåring har kört bil berusad, de ska skiljas, hon söker arbete bla bla bla. Ganska skoj faktiskt. Iallafall, Josie, en stor mexicansk mama (tror jag) förde anteckningar och sen höll vi varandra i händerna medan hon rabblade "Father God, we pray for....Oh Lord". Jag tänkte såklart på min lilla kisse Sam som är sjuk lite extra. Inte vet jag om det funkar, men nu har jag iallafall provat det också.

Efter bönen var det dags för själva "lektionen". Idag läste vi andra kapitlet i Galitia (tror jag det heter) som Paul har skrivit. Efter varje vers tolkades orden och ibland uppstod diskussioner. Jag som tidigare tyckt att min engelska är rättså hyfsad hade, minst sagt, svårt att hänga med i det gammeldags bibelspråket. Började tänka på min konfirmation och försökte minnas vad jag studerade då. Kommer ihåg att en av konfirmationsledarna erkände att han var oskuld och skulle vänta tills han gifte sig. Och att jag skrev i min lilla "bok som prästen läste" att jag ville bo på landet när jag blev stor. Hm. Jag var nog inte mogen för religion när jag var 14. Frågan är om jag någonsin blir det :) Nu vet jag iallafall att Paul var en riktig vagabond.

 

Natti natti

Godnatt söta ni! Nu ska vi sova!




Vårtecken

Har ni tänkt på vad härligt det är att vara svensk under påsken? Vi är ju lediga nästan en hel vecka och kan ligga å lata oss (så länge vi inte blir den som kommer upp sist ur sängen och blir långlaten :) Här i USA är man inte ledig under påsken. Jag tror att det beror på att det är en religiös högtid och det finns ju så många olika sådana här. Om man skulle va ledig från jobbet varje gång det var sabbath, kinesiskt nyår eller rammadan så blir det ju inte många dagar kvar!

Trots att jag befinner mig långt upp i norr i Alaska har våren börjat titta fram här med. Dagens vårtecken hittade jag inpå husknuten; Videkissar!


Kärring

Kom inga kärringar på besök här i Alaska så jag höll tillgodo med den här från Youtube. Awwh, så söt!!




Påskmiddag i USA

Eftersom detta är min första påsk i USA ville jag gärna prova ett traditionellt amerikanskt påskbord. Jag vet, det är INTE nyttig mat och det kommer att krävas en lååång powerwalk efter detta, men  va fan. Gott var det!


Glasera skinkan och kör i ugnen ca. 1 timme

Glaze
Vitlök
Brunt socker
Limejuice
Stark senap
Salt



Ugnsbakade "Yams" eller sötpotatis som vi skulle kalla det



Hacka sötpotatisen i små fyrkanter. Strö över brunt socker och häll över lite smält smör. Gratinera i ugnen ca 25 minuter.

Deviled eggs

Gröp ur gulan ur ett gäng hårdkokta ägg
Blanda med majonäs, senap, gurkspad, salt och peppar.
Spritsa blandningen på ägghalvorna
Strö över paprikapulver



Servera med Potatismos, Brunsås och kokta Grönsaker


Ääggg

Vad vill du ha till middag mamma? -ääääägg

Vi är lite barnsliga i min familj. Det betyder att vi ibland gör saker som barn brukar tycka är kul. Trots att de flesta av oss ligger ganska nära trettistrecket. På den ena eller den andra sidan.

Idag tänkte jag visa hur man målar ägg här i USA. Det är inte som hemma där vi färgar med lök och rödbettor och "naturligast" vinner. Tror inte de har fattat det där med less is more i USA. Här köper man ett "färgkit". Vårt innehöll färgpastiller som blandas med ättika och vatten, glitter, penslar och ägghållare. Vi använde kritor också. Om jag kommer ihåg rätt var det himla kul att gå på dagis. 

 
Häxblandningar att doppa i

 
   Plast så man inte spiller...manligt värre :)


Ehh, kittens.......

 
  Ägg på tork

  
     EAAAT MEEEE



Söötsuug


GLAD PÅSK PÅ ER!!

Herregud vilken dum idé att sluta äta godis precis innan påsk! Jag är så sötsugen så det är inte sant. Vill ha chokladägg, skumkycklingar, dumle, saltlakrits, geléhallon..mmm men men, inge påskägg här inte, ut på powerwalk istället!




Plantera mera

Jag älskar lukten av jord, särskilt när det har vart vinter så länge ser jag fram emot att få gräva omkring och få skit under naglarna. Helst skulle jag vilja ha en gigantisk trädgård med magnoliaträd, rosbuskar och en massa fruktträd. Men men, nu börjar vi i lite mindre skala. Idag har jag sått Förgätmigej, Tomater och Penseér. Förhoppningsvis går det att plantera ut dessa om ett par veckor när frosten är borta. Fick hjälp av Belle som passade på att glufsa i sig en spindel. Mums



Världens bästa Sam

Mötet hos veterinären var inge vidare. Jag trodde väl på sin höjd att hon skulle få en spruta o sen att allt var bra. Så blev det inte. Veterinären sa att Sam med 75% sannolikhet har en dödlig sjukdom som heter FIP. Den är vanligast bland små katter som har levt i stora grupper och Sam kommer ju från en katträddare där det bodde typ 30 katter i samma rum. Fan. Har fått antibiotika och febernedsättande. Hoppas hoppas hoppas att veterinären har fel. Snälla, ni kan väl hoppas ni med?




Dagens visdom


Mirakel sker inte om de inte ges tillfälle att ske


Mina kära


När ja kom hem och läste mailen fick jag en chock. Mami har legat på sjukhus en hel vecka och får bara äta flytande föda! Och jag visste ingenting!! Ringde skype, fick inge svar, ringde igen, inge svar. Ringde hemtelefonen (varför provade jag inte det med en gång..?) och då svarade pappa. Hon är hemma, mår lite bättre men måste operera! Stackars lilla mamms! Och allt för att hon har ätit GI. Sa dom iallafall. Dumma dieter, bättre att äta vanlig mat. Hoppas du mår bättre snart mammi! 

Inte nog med det, när vi hämtade katterna hos Ks mormor var Belle vild och lekfull som vanligt, men Sam var trött, hängig, smal och hade helt livlös päls. När vi haft dem hemma ettag upptäckte jag att hon bara låg och sov hela tiden. Så nu har jag bokat tid hos veterinären, ska dit snart. Det är HEMSKT att inte veta vad som händer - hon kan ju inte berätta vad som är fel heller!

Flötigt värre

Vi avslutade semestern med att besöka en Doughnut affär innan vi åkte till flygplatsen. Trots att vi fick se hela produktionskedjan och hur de små degbitarna badade i flott var jag tvungen att prova - det måste ju finnas en anledning till att doughnuts är så poppis i USA. Jag valde ut tre små läckerbitar, en varm helt nybakt, en med choklad och en med äpple och kanel.

Det smakade ....flottigt. Inge vidare. Mådde lite illa efteråt.

Jag ska utveckla det där med detox och vit månad. När man är på semester blir det lätt lite mycket av det goda (särskilt om man är på en båt där man har möjlighet att äta gott, oavsett tid på dygnet) Dessutom är det ju förödande lockande att prova allt som är nytt och konstigt när man är i ett nytt land. För min del har det resulterat i kärlekshandskar, inte särskilt stora, men ack så irriterande. Så sista dagen på vår resa beslutade jag mig för att nästa månad, det blir en månad i hälsans tecken. Strax efter det beslutet såg vi Doughnut affärn. Men då var det ju fortfarande mars.. :P

Just cruising

Väl tillbaka i Miami hade vi ingen egentlig plan. Det var tänkt att vi skulle kajaka i södra Florida men det vart inställt; lite synd för vi hade verkligen sett fram emot alla alligatorer och att paddla tyst genom sumpmark och "regnskog". Lite trumpna blev vi också när det började störtregna så vår plan B att stanna i Miami Beach rann ut i sanden. Istället satte vi oss på ett Starbucks och kollade andra alternativ. På andra sidan i väst, närmare bestämt i Naples, hittade vi ett strandhotell som verkade mysigt. Vägen dit gick genom The Everglades och jag höll ögon och öron öppna, för här skulle det ju finnas massor med alligatorer.

Kendrick trodde mig inte först när jag sa att jag såg en. Efter fem minuter såg jag en till, och sen en till och en till. De låg längs floden som rann bredvid vägen och såg ut att sola. Efter ettag var vi tvungna att stanna så att Kendrick kunde titta (det är INTE trafiksäkert att köra bil och samtidigt höra mig skrika TITTA TITTA, varannan minut)

Den här bjässen låg och lurade typ fem meter från bilen. Jag satt kvar i bilen :P



Kikar du bara



Och JA, den är riktig. När vi skulle vända bilen blev den livrädd och sprattlade ned i vattnet. Alligatorer är SNABBA och springer FORTARE än människor på land (men inte så länge)


Överlyckliga checkade vi in på det lilla strandhotellet med känslan att vi gjort mesta möjliga av vår lilla semester. Nu återstod bara att njuta av de två sista dagarna. Och det gjorde vi såhär;



Kendrick i skuggan - usch det är ju oliidligt varmt i solen



Marie i solen - pressa pressa pressa (med solskyddsfaktor 30 givetvis :))



Bläckfisk



Kvällspromenad





Florida producerar apelsiner åt amerikanerna. Kilometer efter kilometer stod de i rader



Apelsinblom påminner lite om syrener fast med citrusdoft. Det doftade underbart! Tänk den som hade ett apelsinträd i sin trädgård!



Jag och hästen framför Edens Lustgård



En sista Margeritha innan hemresan. April månad är för Marie nu officiellt en vit månad. Med detox. Och långpromenader. Och gymmet. Basta




Härliga Kryssning!!

Nu är vi hemma igen efter en helt underbar semestertripp i Florida. Det var såklart ingen täckning på båten (inte så konstigt, var ju över gränsen till Mexico) och dagarna efter var internetuppkopplingen superseg. Men här kommer en uppdatering!

Kryssningen var superskoj! Vi åt hela tiden (alles inklusive) och det serverades jättegoda exotiska drinkar. På kvällarna var det dansshow och olika komiker som underhöll och dagarna ägnade vi oss åt att sola, läsa våra pockets, powerwalka runt träningsbanan (Marie) och armhävningar i hytten (Kendrick). Kendrick hann också med att skicka ansökan till ett nytt jobb (han är lite trött på sitt nuvarande och håller ögonen öppna) 



Dag 1
 



På däck



Liite romantiskt med solnedgång över Miamis kustlinje..



Supergoda Mojiitoos



Superduktiga dansare (Tessan du kanske skulle söka jobb på en båt?)

---------------------------------------------------------------------------------

Dag 2

Härliga Key West består av små öar längst ned i sydvästra Florida. Det är ett slumrande område med tydliga kubanska influenser, hit kommer konstnärer, rika pensionärer, partyglada turister och fiskare. Jag gick iland själv då Kendrick var kvar på båten och jobbade lite. Det var fantastiskt att vandra omkring på Key Wests gator bland gamla slitna viktorianska hus, ateljéer med "hötorgskonst",riktiga mästerverk och fiskerestauranger.



Key Lime Pie - ursprungligen från Key West, serverades på båten och smakade gudomligt!



Gatorna var fulla med höns och tuppar!



Här hade jag gärna bott

och här....



detta blir nog fint när det har restaurerats klart




Rätt som det var stötte jag på ett riktigt gullefjun....



En babyalligator!! Såå söt! och varm, var som att hålla i Santos (fast inga pussar här...) Det var den första alligator jag såg i Florida, men definitivt inte den sista.....



Såhär blått var havet utanför Key West



Stundtals var det nästan för mycket folk i poolen på båten, jag föredrog solstolen :)



Kvällens dresscode var "elegante". Jag har ju lämnat alla mina små svarta hemma i Västerås så det fick bli en sommarklänning. Varje kväll dinerade vi med ett galet par från Ohio och deras dotter, samt ett gäng glada tjejer från Lettland. Fick tyvärr inte med dem på bild..



Kvällens godaste - Hummer, grillade jätteräkor o en bytta smör, mmmm!



Vid kvällens slut var vi helt plötsligt tre i hytten :)

--------------------------------------------------------------------------------

Dag 3

Viva la Mexico!! Vi hade en hel dag på ön Cozumel som ligger nära Playa del Carmen i Mexico. Men kunde boka alla möjliga sorters snorkelturer och grejer men vi struntade i det och hyrde en vespa och skapade vårt eget äventyr.



Fick tydliga säkerhetsinstruktioner...



Vilken strandraggare :P





Fötter som varit instängda i vinterstövlar alltför länge...vilken känsla!



Den här rackaren var större än Santos och ganska skräckinjagande...




men ännu konstigare var det nog att den här bodde på stranden..




Ok, ett två tre.....ohej



första doppet i MARS! Vem slår det????





Solia havsvåta kramar från Mexico!!!!!











RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se Resor bloggar bloglovin